Fudge με πραλίνα φουντουκιού και σοκολάτα από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά για 1 πυρέξ με διαστάσεις 20×20 εκ:

397 γραμμ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα
110 γραμμ. βούτυρο + λίγο ακόμα για το άλειμμα του σκεύους
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
250 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
300 γραμμ. nutella ή μερέντα
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ με διαστάσεις 20×20 εκ. και το στρώνουμε με λαδόκολλα, φροντίζοντας να καλύψουμε τόσο τον πυθμένα όσο και τα τοιχώματα του σκεύους.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Μόλις λιώσουν το βούτυρο και η σοκολάτα και ενωθούν καλά όλα τα υλικά, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αδειάζουμε το μίγμα στο πυρέξ.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ισιώνουμε την επιφάνεια του με την ανάποδη ενός κουταλιού και περιμένουμε λίγη ώρα να κρυώσει.
Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει και να σταθεροποιηθεί.

Μόλις το fudge είναι έτοιμο, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το κόβουμε σε ορθογώνια σοκολατάκια. –

 

See more at: http://theonewithallthetastes.blogspot.gr/2013/10/nutella-chocolate-fudge.html#sthash.DlCzkHen.dpuf

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *