Μπισκότα καρυδιού γεμιστά με πραλίνα, από την Άννα και το chefoulis.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ κοσκινισμένο
  • Καρύδια 150 γρ ψιλοκομμένα
  • Βούτυρο 250 γρ σε θερμοκρασία δωματίου
  • Ζάχαρη 200 γρ
  • Καστανή ζάχαρη 200 γρ
  • Αυγά 2 μεγάλα
  • Νιφάδες βρώμης 300 γρ
  • Αλάτι 1 πρέζα
  • Ξηρή μαγιά στιγμής 1/2 φακελάκι
  • Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη
  • Σόδα μαγειρικής 1 κουταλάκι γλυκού

Για την γέμιση και την επικάλυψη

  • Πραλίνα φουντουκιού 450 γρ
  • Κουβερτούρα 300 γρ

Οδηγίες

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, την σόδα μαζί και το αλάτι σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο μαζί με τα δύο είδη ζάχαρης, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.Προσθέτουμε τα αυγά κι ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε την βανίλια, το μείγμα με το αλεύρι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε. Βάζουμε την βρώμη και το καρύδι ψιλοκομμένο και με απαλές  κινήσεις ανακατεύουμε.Πλάθουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια στο μέγεθος αυγού και τα πατάμε με το χέρι να γίνουν ελαφρώς επίπεδα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε δύο λαμαρίνες κι αραδιάζουμε τα μπισκότα μας σε απόσταση το ένα από το άλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά,  μέχρι να πάρουν  χρώμα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ενώνουμε δυο-δυο τα μπισκότα βάζοντας πραλίνα ενδιάμεσα. Λιώνουμε την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν μαρί και βουτάμε τα γεμιστά μπισκότα  μέχρι την μέση. Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσει καλά η κουβερτούρα και είμαστε έτοιμοι να τα απολαύσουμε.

http://www.chefoulis.gr/%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%85%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%8D-%CE%B3%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%BD%CE%B1/

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *