DDD(winter2017)
Bolero-Biodiet

Τραγανά cookies με βουτυράτη γεύση και πολύ αρωματικά που κρύβουν σε κάθε μπουκιά μικρές εκπλήξεις. Πότε ένα κομματάκι σοκολάτα, πότε λίγο καρύδι, πότε μια σταφίδα. Δεν ξέρω να σας πω με σιγουριά αν αυτά συνοδεύουν καλά έναν καφέ κι ένα τσάι ή αν ο καφές και το τσάι συνοδεύουν καλά εκείνα. Δοκιμάστε τα έτσι κι αλλιώς…

Υλικά για 45 κομμάτια

  • 250γρ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 150γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 αβγά
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • ¼ κουτ. γλυκού γαρίφαλο
  • ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 375γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό σόδα
  • 125γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη με το μαχαίρι πάνω σε επιφάνεια κοπής
  • 75γρ. μαύρη κορινθιακή σταφίδα
  • 75γρ. καρύδια κοπανισμένα

cookies voutirou 0edited

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτετε σταδιακά τα αβγά. Όταν ενσωματωθούν ρίχνετε  τα μπαχαρικά και μετά το αλεύρι σε δόσεις μέχρι να το πάρει όλο.
  2. Σταματάτε το μίξερ και ρίχνετε, τη σοκολάτα, τα καρύδια και τις σταφίδες. Ζυμώνετε με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν κι αυτά στη ζύμη.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 2 ρηχά ταψιά. Παίρνετε μικρές ποσότητες  ζύμης και πλάθετε μπαλίτσες σε μέγεθος μικρού καρυδιού. Τα πατάτε λίγο να πλατύνουν και τα αραδιάζετε στο ταψί αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους γιατί τα κούκις θα φουσκώσουν και θα πλατύνουν στο ψήσιμο.
  4. Ψήνετε τα κούκις για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα χωρίς να ροδοκοκκινίσουν. Τα ξεφουρνίζετε κι αφήνετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί.
image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.