Νηστίσιμο κέικ από την Αργυρώ !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Εκπληκτικό κέικ χωρίς αβγά, για τη Σαρακοστή αλλά και για υγεινή διατροφή όλο το χρόνο.

Υλικά συνταγής

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • 1/2 φλ. σπορέλαιο
  • 3/4 φλ. χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
  • 1/4 φλ. νερό
  • 2 κ.σ κονιάκ
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. μαύρη ζάχαρη Fytro
  • 1 κ. γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 κ.σ σόδα μαγειρική
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 φλ. σταγόνες κουβερτούρας
  • 1 φλ. καρύδι ψιλοκομένο
  • 1 φλ. σταφίδες
Εκτέλεση

Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά. Προσθέτουμε μέσα στα τα στερεά τα υγρά και με κουτάλι ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε κουβερτούρα καρύδια και σταφίδες. Αδειάζουμε σε καλά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα ή σε ταψάκι. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170Cαντιστάσεις για μια ώρα περίπου. Ελέγχουμε με το μαχαίρι αν έχει ψηθεί. Δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου τα πρώτα 45′ γιατί θα κάτσει ο όγκος του. Αφήνουμε να κρυώσει. Ξεφορμάρεται δύσκολα. Την επόμενη μέρα είναι ακόμα πιο νόστιμο.

Mερίδες: 10
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 60 λεπτά
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *