Σοκολατάκια με κάστανο και στέβια -Chocolates with chestnut and stevia , από τον Ευτύχη Μπλέτσα, την ISOSTEVIA και το Happy Cook!!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Νόστιμα σοκολατάκια με κάστανο. Mια πολύ νόστιμη συνταγή που μπορείτε να κάνετε ειδικά αν λατρεύετε τα κάστανα. Πάμε να δούμε τα υλικά.

Υλικά:
200 γρ. κάστανα λιωμένα
80 γρ. Βούτυρο Αγελάδος Χωριό ή Βούτυρο Ελαφρύ soft Χωριό
100 γρ. αμύγδαλα ή κάσιους τριμμενα
3-4 κουταλιές κακάο
4 κουταλιές της σούπας ISOSTEVIA
1 βανίλια
30 χαρτάκια φοντάν

 

Ingredients:
200 gr. melted chestnuts
80 gr. Cow Butter  or Butter Light soft
100 gr. grated almonds or cashews
3-4 tablespoons of cocoa
4 tablespoons ISOSTEVIA
1 vanilla
30 fondant papers

 

 

Εκτέλεση:
Ριχνεις τα λιωμένα κάστανα σε ένα μπολ, με το κακάο, τη στέβια, τη βανίλια, και το βούτυρο και το ανακατεύεις με τα χέρια. Τα πλάθεις σε μπαλάκια και τα βουτάς μέσα στο κακάο ή στο τριμμένο ξηρό καρπό. Μπορείς επίσης να τα βουτήξεις μέσα σε λιωμένη σοκολάτα ή τρούφα. Τα βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

Tips για κάστανα:

  • Για εξτρά γεύση στο νερό που βράζουμε τα κάστανα ρίχνουμε και ένα κλαράκι δενδρολίβανο ή ένα ξυλάκι κανέλα.

  • Για πιο νόστιμα και γλυκά κάστανα βάλτε τα για μία ώρα σε μπωλ με νερό και 2  κουταλιές ζάχαρη.

  • Τα κάστανα πρέπει να είναι ζεστά όταν τα ξεφλουδίζουμε. Αν κρυώσουν ξεφλυδίζουν πιο δύσκολα.

  • 10 μεγάλα κάστανα περιέχουν μόνο 170 θερμίδες.

  • Το κάστανο είναι ο ξηρός καρπός με τα λιγότερα λιπαρά.

  • Δείτε το video:

  • https://www.youtube.com/watch?v=YFW8NDiS2x0

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Procedure :
Put the melted chestnuts in a bowl, with the cocoa, stevia, vanilla, and butter and mix it by hand. You shape them into balls and dip them in cocoa or grated nuts. You can also dip them in melted chocolate or truffle. Put them in the fridge for at least an hour.

Tips for chestnuts:

For extra flavor, add a sprig of rosemary or a cinnamon stick to the water in which you boil the chestnuts.

For tastier and sweeter chestnuts put them for an hour in a bowl with water and 2 tablespoons of sugar.

Chestnuts should be warm when peeled. If they get cold, they peel harder.

10 large chestnuts contain only 170 calories.

Chestnut is the nut with the least fat.

Watch the video:

http://bletsas.gr/sokolatakia-kastano-stevia/

http://www.isostevia.gr/

Αν θέλεις εύκολο και γρήγορο τρόπο για να καθαρίσεις τα κάστανα δες

Εύκολος τρόπος για να καθαρίσεις τα κάστανα (ολόκληρα και μισά)

kastana

Τα κάστανα και το καθάρισμά τους είναι μια δύσκολη διαδικασία για πολλούς. Αν θέλουμε να έχουμε γρήγορο και αποτελεσματικό καθάρισμα στα βρασμένα μας κάστανα πρέπει να ακολουθήσουμε τα εξής βήματα:

Αν θέλουμε ολόκληρα τα κάστανα:
1.Με ένα μαχαίρι -παπαγαλάκι- κάνουμε ένα σταυρό κάτω από κάθε κάστανο
2.Βράζουμε για 25-30 λεπτά σε αλατισμένο νερό
3.Βγάζουμε τα κάστανα από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν
4.Έπειτα σιγά σιγά αφαιρούμε το κέλυφος με ένα μαχαιράκι

Στην περίπτωση που θέλουμε θριμματισμένο κάστανο (ιδανικά για γέμιση):
1. Κόβουμε τα κάστανα στην μέση με ένα μαχαίρι
2. Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10λεπτά
3. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν
4. Ζουλάμε το κάστανο και το κάστανο θα βγει

Extra TIPS:
-Τα κάστανα πρέπει να είναι ακόμη ζεστά όταν τα ξεφλουδίζουμε. Αν κρυώσουν θα δυσκολευτείτε με την διαδικασία.
http://bletsas.gr/katharisma-kastana/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *