Κέικ κοτσίδα γεμιστό με σοκολάτα από την Αργυρώ μας και το argiro.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Τα υλικά είναι για δύο κέικ. Δε θα μείνει ψίχουλο!
Υλικά συνταγής
Για το κέικ
550 γρ. (4&1/3 φλ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ.(1/2 φλ.) ζάχαρη 1 κ.γ. κανέλα 1 κ.σ . γεμάτη, ξερή μαγιά 3 αβγά μεγάλα 120 γρ. (1/2 φλ.) γάλα 1/4 κ.γ. αλάτι 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου λίγο λιωμένο βούτυρο αλάτι 2 φόρμες μικρές κέικ
Για τη γέμιση
50 γρ. (1/2 φλ.) κακάο 50 γρ. (1/2 φλ.) άχνη 125 γρ. λιωμένο βούτυρο 150 γρ. λιωμένη σοκολάτα 100 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη 1 κ.σ. ζάχαρη Για το σιρόπι 240 γρ.(1 φλ. ) νερό 300 γρ. (1+1/2 φλ) ζάχαρη φλούδα πορτοκαλιού ακέρωτη
Εκτέλεση
1) Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Ψιλοκόβουμε το βούτυρο. Κοσκινίζουμε το αλεύρι , τη ζάχαρη και την κανέλα. Τα βάζουμε στο μίξερ. Προσθέτουμε τη μάγια. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
2) Προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 2′.
3) Προσθέτουμε το αλάτι και λίγο λίγο τα κομμάτια βούτυρο με το μίξερ πάντα σε λειτουργία. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και γυαλιστερή και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
4) Βάζουμε την ζύμη σε μπολ την αλείφουμε με λίγο λάδι και την σκεπάζουμε. Αφήνουμε μια νύχτα στο ψυγείο.
5) Βουτυρώνουμε δυο μικρές μακρόστενες φόρμες κέικ. Στη βάση στρώνουμε λαδόκολλα. Χωρίζουμε την ζύμη σε δυο μέρη.
6) Βάζουμε σε μπολ το κακάο, την άχνη, τη σοκολάτα και το βούτυρο. Τα ανακατεύουμε καλά να γίνουν πάστα.
7) Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε φύλλο 30χ40 εκ. Αλείφουμε στην επιφάνεια την μισή πάστα σοκολάτας αφήνοντας κενό 2 εκ. γύρω γύρω.

Πασπαλίζουμε τη μισή καρυδόψιχα και τη μισή ζάχαρη. Τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε λεπτή φέτα και ισιώνουμε τις άκρες. Κόβουμε κατά μήκος της μακριάς πλευράς το ρολό στη μέση.

8) Τοποθετούμε τα δυο μισά του ρολού με την γέμιση προς τα εμάς. Τα πλέκουμε σε κοτσίδα. Πατάμε τις άκρες να κολλήσουν.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Βάζουμε στην φόρμα. Σκεπάζουμε με βρεγμένη πετσέτα. Αφήνουμε για 1 και 1/2 ωρα να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος. Όμοια φτιάχνουμε και το δεύτερο κέικ.
9) Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-190 ºC. Τοποθετούμε τις φόρμες στην προτελευταία σχάρα. Ψήνουμε για 30′ περίπου. Να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού.

10) Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2′. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Όπως βγάζουμε καυτά τα κέικ από το φούρνο, τα περιχύνουμε σιγά σιγά με το χλιαρό σιρόπι. Μόλις αρχίσουν να κρυώνουν τα ξεφορμάρουμε.

Mερίδες: 20
..και κάποιες συμπληρωματικές συμβουλές από την Αργυρώ !
1)1-1/2 φλ ζαχαρη για δυο φόρμες κέικ ειναι ελάχιστο σε σχέση με την ζαχαρη που βαζουμε στο απλό κέικ. Άλλωστε στο argiro.gr βρίσκετε άπειρους τίτλους συνταγών για κάθε γούστο με πολύ η λίγη η καθόλου ζαχαρη 
2) αν δεν έχετε μίξερ,όπως όλες τις ζύμες την ζυμώνετε στο χέρι ,κανένα πρόβλημα. 
3) οταν το βλέπεις σου θυμίζει κέικ ,οταν το φτιάχνεις σου θυμίζει τσουρέκι κι οταν το γεύεσαι σου θυμίζει γεμιστό με σοκολατα μπαμπά με ρούμι
4)αν δεν έχετε δυο φόρμες φτιάχνετε τη μια και φυλάτε την ζύμη στο ψυγείο. Μπορείτε να την κάνετε γλυκό την επόμενη μέρα ή χρησιμοποιείτε ένα μικρό ταψάκι αντί για δεύτερη φόρμα.
5) τέλος οταν φτιάξετε την ζύμη έχετε δυο επιλογές. Η μια ειναι την φυλάτε για μια νύχτα στο ψυγείο να ωριμάσει. Η δεύτερη το αφήνετε να διπλασιαστεί σε όγκο και συνεχίζετε κανονικά με τις οδηγίες. 
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *