Κέικ με πραλίνα φουντουκιού, από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σοκολατένια απόλαυση!  Κεικ με πραλίνα φουντουκιού, φοβερά εντυπωσιακό γλυκό που δεν θα αφήσει κανέναν καλεσμένο ασυγκίνητο!

Για το κέικ:
570 γρ.Φαρίν Απ
250 γρ.βούτυρο αγελαδινό
400 γρ.ζάχαρη καστανή
150 γρ.κακάο
5 αυγά
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες

Για το γλάσο:
100 γρ.κουβερτούρα μαύρη
130 γρ.πραλίνα φουντουκιού
200 mlκρέμα γάλακτος

Για τη διακόσμηση:
-Χρωματιστά σοκολατένια καραμελάκια

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Κλείνουμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και τις βανίλιες. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 3-4 λεπτά και σταματάμε το μίξερ.
Προσθέτουμε το κακάο στον κάδο και ξαναχτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1-2 λεπτά μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια ορθογώνια φόρμα κέικ και ρίχνουμε τη ζύμη του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 15-20 λεπτά στην φόρμα και ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Όσο κρυώνει, φτιάχνουμε το γλάσο. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με την πραλίνα. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και την ζεσταίνουμε πολύ καλά.
Κατεβάζουμε λίγο πριν το σημείο βρασμού και περιχύνουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα.
Σερβίρουμε περιχύνοντας το κέικ με το γλάσο και διακοσμώντας με τα καραμελάκια.

 

http://alevri.com/recipes/keik-me-pralina-foyntoykioy

"Σοκολατένια απόλαυση! Κεικ με πραλίνα φουντουκιού, φοβερά εντυπωσιακό γλυκό που δεν θα αφήσει κανέναν καλεσμένο ασυγκίνητο! Μπείτε στο site μας για περισσότερες γλυκές δημιουργίες: http://alevri.com/recipes/keik-me-pralina-foyntoykioy</p>
<p>Για το κέικ:<br />
570 γρ.Φαρίν Απ<br />
250 γρ.βούτυρο αγελαδινό<br />
400 γρ.ζάχαρη καστανή<br />
150 γρ.κακάο<br />
5 αυγά<br />
1 πρέζα αλάτι<br />
2 βανίλιες</p>
<p>Για το γλάσο:<br />
100 γρ.κουβερτούρα μαύρη<br />
130 γρ.πραλίνα φουντουκιού<br />
200 mlκρέμα γάλακτος</p>
<p>Για τη διακόσμηση:<br />
-Χρωματιστά σοκολατένια καραμελάκια</p>
<p>Εκτέλεση:<br />
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.<br />
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Κλείνουμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και τις βανίλιες. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 3-4 λεπτά και σταματάμε το μίξερ.<br />
Προσθέτουμε το κακάο στον κάδο και ξαναχτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1-2 λεπτά μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.<br />
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια ορθογώνια φόρμα κέικ και ρίχνουμε τη ζύμη του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα.<br />
Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 15-20 λεπτά στην φόρμα και ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.<br />
Όσο κρυώνει, φτιάχνουμε το γλάσο. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με την πραλίνα. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και την ζεσταίνουμε πολύ καλά.<br />
Κατεβάζουμε λίγο πριν το σημείο βρασμού και περιχύνουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα.<br />
Σερβίρουμε περιχύνοντας το κέικ με το γλάσο και διακοσμώντας με τα καραμελάκια."
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *