Αφράτος κορμός με φράουλα και σοκολάτα, από την Αργυρώ μας!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Μαγείρεμα: 0:20′
Μερίδες: 10-12

Υπέροχος και λαχταριστός, αυτός ο κορμός θα γίνει το στολίδι του τραπεζιού σας!

 

Υλικά Συνταγής

  • Για το παντεσπάνι
  • 5 αυγά
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο δύο φορές)
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • Για τη γέμιση
  • 1½ φλ. μαρμελάδα φράουλα

 

  • Για την επικάλυψη
  • 150 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 150 γραμμ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • λίγες φράουλες για το γαρνίρισμα
  • λίγη σαντιγί για το γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι

Στον κάδο του μίξερ σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 7΄-8΄, να φουσκώσουν και να γίνουν σαν παχιά κρέμα.

Εναλλάξ ρίχνουμε το αλεύρι και το κονιάκ και διπλώνουμε απαλά το μείγμα με σπάτουλα, με προσοχή για να μη χάσουμε τον όγκο των χτυπημένων αυγών.

Βουτυρώνουμε πολύ καλά τη λαμαρίνα του φούρνου και στρώνουμε λαδόκολλα. Βουτυρώνουμε ελαφρά και τη λαδόκολλα. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα και το απλώνουμε καλά με τη σπάτουλα, να είναι ισόπαχο παντού. Το ψήνουμε στους 200°C για 10΄-12΄.

Όσο είναι ακόμα ζεστό και μαλακό απλώνουμε μία λαδόκολλα στον πάγκο και την πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη. Τουμπάρουμε επάνω το ψημένο παντεσπάνι. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα της λαμαρίνας. Περιχύνουμε με τη χλιαρή μαρμελάδα. Την απλώνουμε με κουτάλι σε όλη την επιφάνεια στο παντεσπάνι.

Σχηματίζουμε το ρολό

Με τη βοήθεια της λαδόκολλας στον πάγκο το τυλίγουμε σε ρολό κατά μήκος της μακριάς πλευράς. Το αφήνουμε τυλιγμένο για να κρατήσει το σχήμα του μέχρι να κρυώσει τελείως. Κόβουμε τις άκρες.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Το μεταφέρουμε σε πιατέλα. Το περιχύνουμε με την κρέμα σοκολάτας και το αλείφουμε καλά γύρω γύρω. Γαρνίρουμε τον κορμό με σαντιγί σε κορνέ και φρέσκιες φράουλες. Το παγώνουμε.

Για την επικάλυψη, κρέμα σοκολάτα

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι. Βάζουμε τη σοκολάτα σε μπολ και προσθέτουμε το μέλι. Μόλις βράσει η κρέμα, τη ρίχνουμε στη σοκολάτα. Αφήνουμε 1΄ και στη συνέχεια την ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί.

Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά για να μπορούμε να αλείψουμε τον κορμό.

 

http://www.argiro.gr/recipe/afratos-kormos-me-fraoula-kai-sokolata/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *