
Συστατικά
- 400 γρ. χαλβάς Όλυμπος με βανίλια, κομμένο σε κύβους 0.5 εκ.
- 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
- 200 γρ. μέλι
- 450 γρ. ταχίνι
- 200 γρ. φυστίκια αράπικα (peanuts) ολόληρα
30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε τη σοκολάτα, σε ένα μεταλλικό μπολ, πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί). Την αφήνουμε να κρυώσει.
- Στο ίδιο μπολ, ρίχνουμε μέσα το μέλι και το ταχίνι και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Προσθέτουμε και τα φυστίκια ολόκληρα και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε μέσα και το χαλβά κομμένο σε κομμάτια και ανακατεύουμε ελαφρά. Το χαλβά τον ρίχνουμε στο τέλος για να μη λιώσει.
- Παράλληλα στρώνουμε μεβράνη σταυρωτά σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ μεγέθους 10 x 25 εκ.
- Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και τη βάζουμε στο ψυγείο.
- Αφήνουμε για 2 ώρες ή καλύτερα μια ολόκληρη νύχτα μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
- Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
http://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/kormos-me-chalva
Halvah Tahini and Chocolate Squares
Ingredients
- 400 g hard vanilla halvah, cut in to 0.5 cm cubes
- 300 g dark chocolate couverture, melted
- 200 g honey
- 450 g tahini
- 200 g peanuts, whole
30 minutes
Preparation Time
1
Difficulty
Method
- Chop up the chocolate couverture and put it in a metallic bowl.
- Place over a pot full of simmering water (bain marie or hot water bath), until the chocolate melts.
- Stir until smooth and set it aside to cool.
- Add the honey and tahini and gently stir.
- Add the peanuts and mix.
- Add the cubes of halvah and gently stir to distribute, do not mash the halvah.
- Line a rectangular 10×25 cm baking pan with plastic wrap, in a crisscross manner.
- Transfer mixture to pan and spread, smoothing the surface.
- Spread the mixture in the baking pan. Smooth the surface.
- Refrigerate for at least 2 hours or overnight, until it has completely chilled and the mixture is firm.
- When ready, cut in to squares and serve.
http://akispetretzikis.com/en/categories/glyka/kormos-me-chalva