Creta Carob
BOLERO-BIODIET
Συστατικά
  • 400 γρ. χαλβάς Όλυμπος με βανίλια, κομμένο σε κύβους 0.5 εκ.
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
  • 200 γρ. μέλι
  • 450 γρ. ταχίνι
  • 200 γρ. φυστίκια αράπικα (peanuts) ολόληρα

 

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

12
Μερίδα/ες

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Βάζουμε τη σοκολάτα, σε ένα μεταλλικό μπολ, πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί). Την αφήνουμε να κρυώσει.
  • Στο ίδιο μπολ, ρίχνουμε μέσα το μέλι και το ταχίνι και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Προσθέτουμε και τα φυστίκια ολόκληρα και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε μέσα και το χαλβά κομμένο σε κομμάτια και ανακατεύουμε ελαφρά. Το χαλβά τον ρίχνουμε στο τέλος για να μη λιώσει.
  • Παράλληλα στρώνουμε μεβράνη σταυρωτά σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ μεγέθους 10 x 25 εκ.
  • Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και τη βάζουμε στο ψυγείο.
  • Αφήνουμε για 2 ώρες ή καλύτερα μια ολόκληρη νύχτα μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
  • Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

 

http://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/kormos-me-chalva

 

Halvah Tahini and Chocolate Squares

Ingredients
  • 400 g hard vanilla halvah, cut in to 0.5 cm cubes
  • 300 g dark chocolate couverture, melted
  • 200 g honey
  • 450 g tahini
  • 200 g peanuts, whole

 

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

30 minutes
Preparation Time

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

12
Portion(s)

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Difficulty
Method
  • Chop up the chocolate couverture and put it in a metallic bowl.
  • Place over a pot full of simmering water (bain marie or hot water bath), until the chocolate melts.
  • Stir until smooth and set it aside to cool.
  • Add the honey and tahini and gently stir.
  • Add the peanuts and mix.
  • Add the cubes of halvah and gently stir to distribute, do not mash the halvah.
  • Line a rectangular 10×25 cm baking pan with plastic wrap, in a crisscross manner.
  • Transfer mixture to pan and spread, smoothing the surface.
  • Spread the mixture in the baking pan. Smooth the surface.
  • Refrigerate for at least 2 hours or overnight, until it has completely chilled and the mixture is firm.
  • When ready, cut in to squares and serve.

 

http://akispetretzikis.com/en/categories/glyka/kormos-me-chalva

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *