Κορμός…κόλαση, με πραλίνα φουντουκιού, από την Ελένη Αναγνώστου και το epaggelmagynaika.gr!

Υλικά

200 γρ.κρέμα γάλακτος

400 γρ. Νουτέλα

1 1/2 πακέτο πτι-μπερ

γάλα και κονιάκ για το βρέξιμο των μπισκότων

Εκτέλεση

Χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος,μέχρι να γίνει σαντιγί. Ετοιμάζουμε τη Νουτέλα σε μπολ και αδειάζουμε μέσα σε αυτό και τη χτυπημένη σαντιγί. Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν. Ρίχνουμε το μείγμα σαντιγί-Νουτέλα στα μπισκότα που στο μεταξύ έχουμε σπάσει σε μπολ και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε, βρέχουμε προηγουμένως ελαφρά τα μπισκότα με γάλα και κονιάκ. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα στρωμένη με μεμβράνη, σκεπάζουμε και βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.

Με το ίδιο μείγμα μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχα τρουφάκια, αφού αφήσουμε πρώτα το μείγμα να σφίξει καλά και μετά τα πασπαλίσουμε με τρούφα ή κακάο ή καρύδα ή χοντροκομμένους και καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς.

Την συνταγή αυτή την είχα διαβάσει στο διαδίκτυο αλλά δεν θυμάμαι που… και συμπλήρωσα μόνο τους τρόπους επικάλυψης για τα τρουφάκια τα οποία γίνονται πάρα πολύ ωραία με τους ξηρούς καρπούς.

Καλή Επιτυχία

Ελένη Αναγνώστου

http://epaggelmagynaika.gr/kormos-kolasi/

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *