Κορμός με 2 σοκολάτες και κεράσια από την Ντίνα Νικολάου !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα πανεύκολο γλύκισμα όσον αφορά τον τρόπο παρασκευής του που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.Τέλεια ιδέα για παιδικό πάρτι και μια γλυκιά ευκαιρία για να μπούμε με τα παιδάκια μας στη κουζίνα να δημιουργήσουμε ! Χρησιμοποιώ  στη θέση των λουκουμιών ακανέ Σερρών και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.

Χρόνος Προετοιμασίας:

20 λεπτά

Χρόνος Εκτέλεσης:

3 ώρες

 

Υλικά:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • 300 γρ. σοκολάτα μαύρη κουβερτούρα (55% κακάο) ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. λευκή σοκολάτα καλής ποιότητας
  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 300 γρ. μπισκότα χοντροσπασμένα(τύπου πτι μπερ)
  • 1 φλιτζ. λουκούμια ή ζελεδάκια σε κυβάκια
  • 24 κεράσια ώριμα ( χωρίς το κουκούτσι)
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

 

Λιώνω τις σοκολάτες, τη κάθε μια ξεχωριστά, σε μπεν μαρί, σε ένα ανοξείδωτο μπολ, που έχω στερεώσει πάνω σε μια κατσαρόλα στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Αποσύρω τα κατσαρολάκια από τη φωτιά και  όσο η σοκολάτα είναι ακόμη πολύ ζεστή, προσθέτω το βούτυρο ή τη μαργαρίνη -150 γρ. στη μαύρη σοκολάτα και 100 γρ. στη λευκή σοκολάτα-και ανακατεύω με μια μαρίζ, ξεχωριστά τα μείγματα, ώσπου να αποκτήσω ένα λείο, σχεδόν βελούδινο μίγμα.

Στο μίγμα με τη μαύρη σοκολάτα προσθέτω τη μισή ποσότητα από τα σπασμένα μπισκότα, τη μισή ποσότητα από τα λουκούμια ή τα ζελεδάκια  και τη μισή ποσότητα από τα κεράσια που τους έχω αφαιρέσει τα κουκούτσια. Τα υπόλοιπα υλικά τα  προσθέτω στο  μίγμα της λιωμένης λευκής σοκολάτας. Ανακατεύω  καλά το κάθε ένα μίγμα ξεχωριστά  και τα αφήνω κατά μέρος για περίπου 15 λεπτά, ώσπου να κρυώσουν και να σφίξουν ελαφρώς.

Απλώνω στο πάγκο εργασίας ένα μεγάλο κομμάτι διάφανης μεμβράνης. Στο κέντρο της αδειάζω το μίγμα  της μαύρης σοκολάτας  και το απλώνω με μια σπάτουλα ή με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, ώστε να ετοιμάσω ένα ορθογώνιο στρώμα με διαστάσεις  περίπου 17 Χ25 εκ. Πάνω από αυτή τη στρώση απλώνω με τον ίδιο τρόπο το μίγμα της λευκής σοκολάτας, φροντίζοντας να μην ανακατέψω τα δυο μίγματα. Τυλίγω τις δυο στρώσεις σε ρολό, ανασηκώνοντας τη μεμβράνη. Σφίγγω και στρίβω τις άκρες της μεμβράνης, σαν καραμέλα, και τυλίγω σφιχτά όλο τον κορμό με αλουμινόχαρτο. Βάζω τον κορμό στην κατάψυξη για 1 ώρα, ώστε να σφίξει και στη συνέχεια τον μεταφέρω στο ψυγείο για άλλες 2 ώρες.

Για να σερβίρω, ξετυλίγω προσεκτικά τον κορμό, κόβω σε φέτες και πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη άχνη. Τυλίγω ξανά τον υπόλοιπο κορμό και τον ξαναβάζω στο ψυγείο,  όπου διατηρείται  έως και 4 μέρες.

http://www.dinanikolaou.gr/recipe/668#r=edit-tid-5-81/page=3

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *