Κορμός με γέμιση κρέμα από κάστανα και mascarpone, από τo Παντεσπάνι!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
  • Υλικά για το cake/παντεσπάνι

    3 αυγά

    80 γρ ζάχαρη άχνη

    80 γρ αλεύρι

    Διαδικασία

    1. Χωρίζουμε ασπράδια και κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα μαζί με την άχνη.
    2. Προσθέτουμε τους κρόκους ανακατεύοντας χωρίς μίξερ.
    3. Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά, χωρίς μίξερ, με κόσκινο.
    4. Ψήνουμε στους 180 για 15 λεπτά περίπου σε ένα ορθογώνιο ταψί. Η ζύμη πριν ψηθεί θα έχει ύψος περίπου 1-1.5 εκατοστό.
    5. Αφού βγάλουμε το cake από τον φούρνο το κάνουμε ρολό με μία πετσέτα (Video με οδηγίες εδώ!) και το αφήνουμε να πάρει το σχήμα για 15-20 λεπτά. Όταν κρυώσει το ξετυλίγουμε προσεκτικά και αφήνουμε να κρυώσει τελέιως για να μην λιώνει η γέμιση όταν την απλώνουμε.

    Chestnut roll

    Υλικά για την γέμιση

    1 συσκευασία mascarpone (250 gr)

    Πουρές από κάστανο (περίπου 300 gr μπορείτε να βάλετε περισσότερο ή λιγότερο) (Συνταγή εδώ  και  στο τέλος)

  • Διαδικασία

    1. Ανακατεύουμε το mascarpone με τον πουρέ από κάστανα, και δοκιμάζουμε για να βρούμε την αναλογία που είναι όσο ισορροπημένη προτιμάμε.

    Chestnut roll

    Συναρμολόγηση

    Eνημέρωση :

    Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

    1/2 κούπα καφές φίλτρου ή ελληνικός, με 1-2 κουταλιές λικέρ

    1. Με ένα κουτάλι βρέχουμε το εσωτερικό του cake με το μίγμα καφέ και λικέρ.
    2. Απλώνουμε την γέμιση και τυλίγουμε.
    3. Βρέχουμε και το εξωτερικό του cake με τον ίδιο τρόπο, ελαφρά.
    4. Απλώνουμε γέμιση και στο εξωτερικό του cake.

    Chestnut roll

  • Πουρές από κάστανο
    • Υλικά

      500 γρ κάστανα (βάρος από ακαθάριστα κάστανα)

      100-150 γρ ζάχαρη

      εκχύλισμα βανίλιας

      Διαδικασία

      1. Χαράζουμε την εξωτερική φλούδα του κάστανου (ώστε να μπαίνει μέσα νερό), και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν για 30 λεπτά.
      2. Τα αφήνουμε να κρυώσουν ή τα βάζουμε κάτω από κρύο νερό, ώστε να τα καθαρίσουμε (θα έχουν μαλακώσει αλλά και πάλι θα πάρει κάποια ώρα).
      3. Βάζουμε τα καθαρισμένα κάστανα να βράσουν άλλα 20 λεπτά σε λίγο νερό που τα καλύπτει.
      4. Αφαιρούμε τα κάστανα από το νερό (το κρατάμε όμως) και τα πολτοποιούμε ξεχωριστά.Βάζουμε τον πολτό στο κατσαρολάκι, προσθέτουμε την ζάχαρη και την βανίλλια και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνέχεια για άλλα 10 λεπτά (αν δεν ανακατεύουμε πετάγεται  καυτό νερό επειδή είναι αρκετά ομογενές μίγμα όταν βράζει).
  • Και Καλές Γιορτές 🙂

https://pantespani.wordpress.com/2015/12/19/chestnut-roll-xmas-edition/#more-930

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *