Creta Carob
BOLERO-BIODIET

ΥΛΙΚΑ

800 γρ κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια

1200 γρ Μερέντα

200 γρ μπισκότα Πτι μπέρ(1 συσκευασία)

60 γρ ξηρούς καρπούς χονδροκομμένους στο μούλτι(φουντούκια  η αμύγδαλα καβουρντισμένα )

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώστε την κουβερτουρα σε μπαίν μαρί σε χαμηλή φωτιά ..

Τραβήξτε από την φωτιά και αφήστε λίγο στην άκρη( να κατεβεί η θερμοκρασία της και άλλο).

Προσθέστε την Μερέντα ανακατεύοντας συνεχώς.

Βουτυρώστε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ ( όχι πολύ χαμηλή).

Στρώστε την μέσα με χαρτί ψησίματος και βουτυρώστε το και αυτό.

Στρώστε μια στρώση μπισκότα Πτι Μπερ.

Ρίξτε λίγο από το μείγμα της σοκολάτας μέχρι να τα καλύψετε ..

Συνεχίστε πάλι με μπισκότα και ξανά πάλι με το μείγμα σοκολάτας

μέχρι να τελειώσουν( και τα μπισκότα και η σοκολάτα).

 

kor2

Βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βουτήξτε την φόρμα για 2 λεπτά  μέσα σε ζεστό νερό( όχι καυτό).

Τραβήξτε τον κορμό έξω μαζί με το χαρτί.

Γυρίστε τον κορμό σε μια πιατέλα ανάποδα και  αφαιρέστε το χαρτί.

kor4

 

 

Πασπαλίστε με τους ξηρούς καρπούς ( η αφήστε το σκέτο).

Κόψτε σε φέτες και σερβίρετε.

Μόνο για σοβαρούς λάτρεις της σοκολάτας..

kor3

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

Επιμέλεια/Εκτέλεση συνταγής :Ρένα Κώστογλου
Φωτογραφίες : Ρένα Κώστογλου

http://koykoycook.gr/?p=21647

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *