Creta Carob
BOLERO-BIODIET
  • Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

  • 1 1/2 πακέτο μπισκότα τύπου μιράντα
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 πλάκες κουβερτούρα (περίπου 200-230 γρ.)
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 6 κουταλιές ρόφημα σοκολάτας σε σκόνη (γλυκό)
  • 100 γρ. καρυδόψιχα χονδροκομμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ κομματιάζετε τα μπισκότα και τα ανακατεύετε με τα καρύδια.
  2. Ανακατεύετε το γάλα με το ρόφημα σοκολάτας. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το βούτυρο, το γάλα και την κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά (ή μπεν μαρί) μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Μόλις κρυώσει κάπως το μείγμα της κουβερτούρας, ρίχνετε τα μπισκότα και τα καρύδια και ανακατεύετε. Στρώνετε σε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ αντικολλητικό χαρτί ή λαδόκολλα και αδειάζετε το μείγμα μέσα. Το σκεπάζετε με το υπόλοιπο χαρτί και το βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει. Όταν πρόκειται να σερβίρετε, μπορείτε να βγάζετε το μωσαϊκό λίγο νωρίτερα από το ψυγείο για να μαλακώνει και να κόβεται ευκολότερα σε φέτες.
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *