Κορμός με ρόφημα σοκολάτας, μπισκότα και καρύδια, από το icookgreek.com!
Υλικά συνταγής
- 1 1/2 πακέτο μπισκότα τύπου μιράντα
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 πλάκες κουβερτούρα (περίπου 200-230 γρ.)
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
- 6 κουταλιές ρόφημα σοκολάτας σε σκόνη (γλυκό)
- 100 γρ. καρυδόψιχα χονδροκομμένη
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μπολ κομματιάζετε τα μπισκότα και τα ανακατεύετε με τα καρύδια.
- Ανακατεύετε το γάλα με το ρόφημα σοκολάτας. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το βούτυρο, το γάλα και την κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά (ή μπεν μαρί) μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μόλις κρυώσει κάπως το μείγμα της κουβερτούρας, ρίχνετε τα μπισκότα και τα καρύδια και ανακατεύετε. Στρώνετε σε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ αντικολλητικό χαρτί ή λαδόκολλα και αδειάζετε το μείγμα μέσα. Το σκεπάζετε με το υπόλοιπο χαρτί και το βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει. Όταν πρόκειται να σερβίρετε, μπορείτε να βγάζετε το μωσαϊκό λίγο νωρίτερα από το ψυγείο για να μαλακώνει και να κόβεται ευκολότερα σε φέτες.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Νηστίσιμο ρολό σοκολάτας με μακεδονικό ταχίνι με πορτοκάλι και μακεδονικό χαλβά με γεύση βανίλια, απ...
Γλυκό μωσαϊκό ή σαλάμι με ξηρούς καρπούς και cranberries, από την Μπέττυ μας και το "Taste of life b...
Σοκολατένιο σαλάμι με φιστίκια, κράνμπερις και λικέρ, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!
Σοκολατένιος κορμός με αμύγδαλα και φιστίκια Αιγίνης, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το "The one with ...
Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα, από το icookgreek.com!
Ρολό με κρέμα πραλίνας, από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty"!
Αφήστε μια απάντηση