Κορμός με σαντιγί, καρύδια και σοκολάτα, από το icookgreek.com!

  • Μερίδες: 6
  • Δυσκολία: εύκολο

Υλικά

  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
  • 3 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού ζάχαρη
  • 1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
  • 25 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
  • λίγο βούτυρο για το ταψάκι
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα του χαρτιού
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 100γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη

 

Εκτέλεση

 

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 °C. Αλείφετε 1 ορθογώνιο ταψάκι διαστ. 35×25 εκ. με λίγο βούτυρο λιωμένο. Το στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί. Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών στο μίξερ ώστε να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε 1 κουταλιά ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα.
  2. Σε άλλο μπολ χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρις ότου ασπρίσει το μείγμα. Ενσωματώνετε κατόπιν στο μείγμα αυτό με απαλές κινήσεις τη μαρέγκα εναλλάξ με το αλεύρι, το οποίο έχετε κοσκινίσει μαζί με το κακάο και την τριμμένη σοκολάτα.
  3. Ανακατεύετε καλά μέχρι να αποκτήσετε ένα μείγμα ομοιόμορφο και λείο και το απλώνετε στο χαρτί. Ψήνετε 10-15΄. Αναποδογυρίζετε το παντεσπάνι πάνω σε πετσέτα πασπαλισμένη με άχνη και το τυλίγετε σε ρολό μαζί με την πετσέτα. Το αφήνετε 10΄. Ξεκολλάτε το χαρτί από το παντεσπάνι.
  4. Χτυπάτε τη μισή κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Προσθέτετε 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα. Ζεσταίνετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε μικρό κατσαρολάκι μέχρις ότου αρχίσει να βράζει. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τη σπασμένη σοκολάτα. Αφήνετε 1-2΄ και ανακατεύετε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο για να αφρατέψει. Προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη ενώ συνεχίζετε το χτύπημα. Ενσωματώνετε το μείγμα βουτύρου-άχνης στο μείγμα της σοκολάτας με απαλές κινήσεις και την αφήνετε στο ψυγείο για 30΄.
  6. Απλώνετε πάνω στο παντεσπάνι τη σαντιγί, σκορπίζετε από πάνω τα καρύδια και τυλίγετε σε ρολό. Καλύπτετε τον κορμό με τη σοκολατένια κρέμα και κάνετε σχέδια με το πιρούνι. Αφήνετε τον κορμό στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα τον σερβίρετε.

 

 

http://www.icookgreek.com/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/item/%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%AF-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%8D%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *