Κορμός με σοκολάτα και pretzels από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Γλυκό και αλμυρό σε αρμονία..

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Προετοιμασία
Μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
Μερίδες: 1 μακρόστενη φόρμα για κέικ
Υλικά
  • 200 γραμμ. κουβερτούρα με περιεκτικότητα σε κακάο 72%
  • 250 γραμμ. κουβερτούρα με περιεκτικότητα σε κακάο 50-55%
  • 250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • τους κρόκους από 3 μεγάλα αυγά
  • 40 ml καυτό νερό
  • 25 γραμμ. pretzels (χρησιμοποίησα Schär)
Εκτέλεση
  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενωθούν τα δύο υλικά.
  2. Παράλληλα, στερεώνουμε ένα μπολ πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί). Ρίχνουμε μέσα στο μπολ τους κρόκους μαζί με το καυτό νερό και ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα για 2-3’, μέχρι να ασπρίσουν οι κρόκοι και να αποκτήσουν αφρώδη μορφή.
  3. Μεταφέρουμε τους κρόκους στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τη σοκολάτα και χτυπάμε σε μεγάλη ταχύτητα για 3-4’, μέχρι το μίγμα να γίνει χλιαρό.
  4. Το αδειάζουμε σε μακρόστενη φόρμα σιλικόνης και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα pretzels.
  5. Τοποθετούμε τον κορμό στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ. Την επόμενη ημέρα τον κόβουμε σε κομμάτια πάχους 1-1.5 εκ. και σερβίρουμε.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *