Creta Carob
  • Δυσκολία: πολύ εύκολο

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο κοσκινισμένο
  • 1 1/2 πακέτο πτι μπερ
  • 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή τεκίλα

Εκτέλεση

  1. Λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα το κονιάκ ή την τεκίλα ανακατεύετε. Ρίχνετε το κακάο, ανακατεύετε ξανά και αποσύρετε απ’ τη φωτιά.
  2. Θρυμματίζετε τα μπισκότα με τα χέρια και τα προσθέτετε κι αυτά στο σοκολατένιο μείγμα, αφού το αφήσετε για κανά 5′ να κρυώσει (να μην μαλακώσουν τα μπισκότα).
  3. Κόβετε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί φούρνου και στρώνετε μ’ αυτό μια μακρόστενη φόρμα για κέικ (βολεύουν πολύ κι εκείνες της μιας χρήσης), αφήνοντας λίγο χαρτί να προεξέχει. Αδειάζετε μέσα το μείγμα και τυλίγετε με το χαρτί που περισσευεί το γλυκό. Βάζετε στην κατάψυξη όση ώρα χρειαστεί μέχρι να σφίξει, ξετυλίγετε, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

 

 

http://www.icookgreek.com/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/item/%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%B6%CE%B1%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%87%CE%BF-%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%84%CE%B9-%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *