Κορμός (μωσαϊκό) με χαλβά, από την Εύα Κατραμίδου και το evicita.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Πραγματικά όταν έκανα αυτό το γλυκό δεν πίστευα ότι θα έχει τέτοια απήχηση! Ήταν η μέρα της γιορτής μου (Ευαγγελία) και ήθελα να φτιάξω και κάτι νηστίσιμο για να κεράσω! Είχα το χαλβά…είχα τη σοκολάτα….οπότε σκέφτομαι δεν κάνεις μια δοκιμή! Απο τα τρία γλυκά που κέρασα το συγκεκριμένο πήρε την πρώτη θέση! Και όχι άδικα!

Ο χαλβάς που έβαλα σαφώς και ήταν από τα χεράκια μου! Για όσους δεν θυμούνται μπείτε εδώ! Ίσως αυτό να έκανε και τη διαφορά. Ωστόσο και με τον κλασσικό χαλβά του εμπορίου γίνεται εξίσου νόστιμος! Επειδή τον έκανα με ταχίνι ολικής αλέσεως δεν φαίνεται μεγάλη διαφορά στην εικόνα. Δεν χρειάζεται τίποτα το ιδιαίτερο είναι πολύ εύκολη η παρασκευή του ωστόσο θα πρέπει να αναφέρω ότι τον χαλβά που θα κόψετε θα προσέξετε να μην τον θρυμματίσετε γιατί θα γίνει ένα με το υπόλοιπο μείγμα!

ΥΛΙΚΑ

  • 320 γρ. χαλβάς με ταχίνι

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

  • 80 γρ. ταχίνι

  • 50 γρ. καρύδια (σπασμένα ελαφρά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα. Σε ένα μπολ βάζουμε το ταχίνι και ρίχνουμε σταδιακά τη λιωμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας συνεχώς με μία μαρίζ.κορμός

Σε ένα άλλο μπολ κόβουμε σε κομμάτια το χαλβά( γίνεται και με τα χέρια). Προσέχουμε να μην το θρυμματίσουμε! κορμός

Προσθέτουμε τα καρύδια και στο τέλος περιχύνουμε με το μείγμα σοκολάτας (Να ΜΗΝ είναι ζεστό).Ανακατεύουμε απαλά με τη μαρίζ. Προσοχή! Δεν πρέπει να διαλυθεί τελείως ο χαλβάς γιατί θα ομογενοποιηθεί με τη σοκολάτα και δεν θα έχουμε το γευστικό αποτέλεσμα που θέλουμε! κορμός

Βάζουμε το μείγμα του κορμού σε μία λαδόκολα και τυλίγουμε σε σχήμα λουκάνικου!

κορμόςΤοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει!Όταν είναι έτοιμο κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.Διατηρείται στο ψυγείο…κορμός

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!_DSC0386

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *