Κορμός Παγωτό, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του foodstates.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Ενα κλασικό γιορτινό γλυκό παντός καιρού!
 
Αφράτο σοκολατένιο παντεσπάνι που σχηματίζει ρολό και μέσα του τυλίγει υπέροχο δροσερό παγωτό βανίλιας! Γι΄αυτό ακριβώς είναι παντός καιρού! 
Ένα κλασικό γλυκό που ο εορταστικός του χαρακτήρας “κρατάει” χρόνια καθώς συνταγές και φωτογραφίες του συναντάμε σε πολύ παλιά συνταγολόγια, τσελεμεντέδες και περιοδικά μαγειρικής που προτείνουν ιδέες για τα γιορτινά τραπέζια.
Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε μέσα στην κρέμα (πριν την βάλετε στο ψυγείο) κάποιο υλικό για την κάνετε πιο ιδιαίτερη, όπως για παράδειγμα τριμμένη σοκολάτα ή μπισκότο, γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή άλλο φρούτο κ.α. 
Επίσης, για ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα μπορείτε να τον καλύψετε με γκανάζ σοκολάτας από πάνω! Αφού κρυώσει πασπαλίστε από πάνω άχνη ζάχαρη που αγαπάμε πολύ, ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων, γιατί θυμίζει απαλό χιόνι.

Υλικά:

Για το παντεσπάνι:

  • 4 αυγά (χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους)
  • 2 κ.σ. νερό
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 10 κ.σ. αλεύρι
  • 3 κ.σ. κακάο

Για τη γέμιση:

  • 1 μόρφατ (κονσέρβα)
  • 1 ζαχαρούχο
  • 1 κουβερτούρα (χοντροκομμένη)

Εκτέλεση:

Για το παντεσπάνι:

1. Τοποθετούμε τα ασπράδια σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν μαρέγκα, τα αφήνουμε στην άκρη.

2. Έπειτα σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να γίνει το μείγμα κίτρινο και αφράτο, περίπου 7-10 λεπτά. Προσθέτουμε το νερό κι ανακατεύουμε.

3. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν και ανακατεύουμε.

4. Ρίχνουμε το μείγμα του αλεύρου στο μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε κυκλικά με μία σπάτουλα για να μην χάσουμε τον αέρα. Προσθέτουμε και τη μαρέγκα σε 3 δόσεις ανακατεύοντας πάλι κυκλικά.

5. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί όπου (το κλασσικό του φούρνου, όσο πιο μεγάλο τόσο καλύτερα) έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά (ανάλογα με το πόσο παχιά έχετε κάνει την στρώση).

7. Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο το βγάζουμε από το ταψί όσο είναι ακόμα ζεστό. Το τυλίγουμε σε ρολό. Το καλύπτουμε με μια πετσέτα από πάνω.

Για τη γέμιση:

1. Χτυπάμε το μόρφατ με το ζαχαρούχο μέχρι να έχουμε μία παχύρρευστη κρέμα, έπειτα την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η στιγμή της συναρμολόγησης.

Συναρμολόγηση: 

1. Μόλις κρυώσει το ρολό, το ξετυλίγουμε προσεκτικά και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του την γέμιση. Προσθέτουμε και τριμμένη σοκολάτα. Το τυλίγουμε σε ρολό. Κρατάμε λίγη κρέμα και λίγη σοκολάτα για την επικάλυψη και το διακοσμούμε. Τοποθετούμε το γλυκό στην κατάψυξη για 3 ώρες τουλάχιστον. Το ιδανικό είναι για μία νύχτα.

Καλή επιτυχία!

 

 

http://www.foodstates.gr/2017/12/blog-post_22.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *