Κορμός με πραλίνα φουντουκιού από την Μαριλού Μαντά και το “Thinkdrops” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Για τους λάτρεις της πραλίνας. ΤΕΡΜΑ τα κουταλάκια στο βάζο!

 

Υλικά

4 αυγά μεσαίου μεγέθους (200 γρ.), χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
120 γρ. ζάχαρη
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
200ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
300 γρ. πραλίνα φουντουκιού
30 γρ. ζάχαρη άχνη
30 γρ. φουντούκια

Διαδικασία

Προθερµάνετε το φούρνο στους 180 °C στις αντιστάσεις πάνω κάτω. Βάλτε την κρέµα γάλακτος σε ένα µπολ για 10΄ στο ψυγείο. Σε άλλο µπολ ρίξτε τους κρόκους των αυγών και χτυπήστε τους µε µίξερ χειρός µαζί µε τη ζάχαρη, µέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψει το µείγµα. Ρίξτε µέσα σταδιακά και το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Σε άλλο µπολ βάλτε τα ασπράδια των αυγών µαζί µε το αλάτι και χτυπήστε µε το µίξερ με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνουν µαρέγκα. Προσθέστε τη µαρέγκα στο µείγµα µε τους κρόκους και ανακατέψτε απαλά µε σπάτουλα σιλικόνης. Όταν οµογενοποιηθεί το µείγµα, στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε μια λαμαρίνα φούρνου, απλώστε το μείγμα με μια σπάτουλα και ψήστε το για 12΄-15΄ στη µεσαία σχάρα.

Βγάλτε από το φούρνο, αναποδογυρίστε το παντεσπάνι επάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί και αφαιρέστε το χαρτί που βρίσκεται από πάνω (αυτό µε το οποίο το ψήσατε). Βάλτε στο μπολ του μίξερ την κρέµα γάλακτος, προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε µε το σύρμα (εξάρτημα του μίξερ) σε μεσαία ταχύτητα µέχρι να έχετε μια παχύρρευστη κρέμα σαν γιαούρτι. Προσθέστε τα 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού και ενσωματώστε με γρήγορες κυκλικές κινήσεις με μια σπάτουλα σιλικόνης. Όταν κρυώσει το παντεσπάνι, απλώστε σε όλη την επιφάνεια τη σοκολατένια σαντιγί και αρχίστε να τυλίγετε το ρολό µε τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού (προσοχή, µην το τυλίξετε µαζί), βάλτε το σε µια πιατέλα και αφήστε το στο ψυγείο για 2 ώρες.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Όταν πρόκειται να σερβίρετε, αλείψτε την επιφάνειά του µε την υπόλοιπη πραλίνα φουντουκιού και πασπαλίστε µε κοµµένα φουντούκια.

 

 

http://www.thinkdrops.gr/2013/11/28/kormos-me-pralina-fountoukiou/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *