Κορμός σοκολάτας, γεμάτος μπισκότα και μαλακές καραμέλες, από την Αλλατίνη-Χειρονομία Αγάπης!

Υλικά
250 γρ. μπισκότα Digestive Αλλατίνη (κομμένα σε μικρά κομμάτια)
200 γρ. σοκολάτα με 70% κακάο, ψιλοκομμένη
125 γρ. βούτυρο
1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
1/2 φλιτζάνι μικρές μαλακές καραμέλες (κομμένες σε μικρά κομμάτια)
1/4 του φλιτζανιού τριμμένη καρύδα 


Εκτέλεση 


Παίρνετε ένα μεγάλο ταψί, τετράγωνο κατά προτίμηση και το λαδώνετε ελαφρώς.
Μόλις τελειώσετε με το ταψί, ρίξτε σε μια κατσαρόλα τη σοκολάτα, το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς το μείγμα για να μην σας κολλήσει. Αφήστε το να κρυώσει λίγο και μεταφέρετε το σε ένα μπολ.
Μετά από 5 λεπτά, προσθέστε το αυγό στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε τα μπισκότα, τις καραμέλες, την καρύδα και ανακατέψτε πολύ καλά. Απλώστε το μείγμα στο ταψί που έχετε προετοιμάσει , καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το κέικ στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.
Σερβίρετε το σε μικρά κομμάτια και παγωμένο.

Καλή σας απόλαυση!

 

Φωτογραφία του χρήστη Αλλατίνη - Χειρονομία αγάπης.

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *