Κορμός σοκολάτας με καραμέλα & φιστικοβούτυρο (Μωσαϊκό), από την Μαριλού Παντάκη και το madameginger.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Το μωσαϊκό. Ο κορμός. Το Σαλάμι. Τόσα ονόματα, για ένα γλυκό που αγαπούν πολλοί. Ένα γλυκό που μας θυμίζει καλοκαίρι, ανέμελες διακοπές στο νησί, κέρασμα στην ταβέρνα στο φαγοπότι μετά την θάλασσα. Δεν μπορεί να περάσει το καλοκαίρι και να μην πασαλείψεις τα χέρια σου με την πλούσια σοκολάτα. Αυτήν την φορά, θα στον δείξω λίγο διαφορετικό. Και θα τον λατρέψεις!


Φέτος αποφάσισα να κάνω τον κορμό λίγο πιο μοντέρνο, μπορείς να τον πεις και new age, ακόμα και hipsterικό. Χρησιμοποίησα την κουβερτούρα  Nestlé Dessert με 65% περιεκτικότητα σε κακάο και την μπέρδεψα με φιστικοβούτυρο και σπιτική καραμέλα γάλακτος (συνταγή εδώ). Και το αποτέλεσμα, είναι συγκλονιστικό…

Δοκίμασε τον, απόλαυσε τον, κέρασε τον, πασαλείψου και στείλε μας φωτογραφίες από τον δικό σου κορμό σοκολάτας! Τις περιμένω στο[email protected]!

Tip που τα σπάει: Φτάνει μόνο 1 κουβερτούρα Nestlé Dessert  65% κακάο (200 γρ.) για ολόκληρο το γλυκό! 

Κορμός σοκολάτας με καραμέλα & φιστικοβούτυρο

  • Μερίδες: 8-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: –
  • Χρόνος αναμονής: 2 ώρες

Υλικά για τον κορμό

  • 1 κουβερτούρα Nestlé Dessert 65% κακάο (200 γρ.)
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ κακάο
  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 3 κ.σ. φιστικοβούτυρο
  • 3 κ.σ. κονιάκ

Υλικά για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1) Βάζουμε σε μπαιν μαρί την κουβερτούρα Nestlé Dessert 65% κακάο (200 γρ.) μαζί με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει τελείως.

2) Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το κακάο, σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν.

3) Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε σιγά σιγά την λιωμένη κουβερτούρα. Αποσύρουμε, μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα.

 

4) Σπάμε τα μπισκότα μέσα στον κάδο του μίξερ, σε μεγάλα κομμάτια (περίπου σε 3-4 κομμάτια το κάθε μπισκότο). Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και το κονιάκ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

5) Στρώνουμε λαδόκολλα σε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ και μεταφέρουμε το μείγμα του κορμού. Κλείνουμε σφιχτά και βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες μέχρ να παγώσει.

Σερβίρισμα: Βγάζουμε τον κορμό από την κατάψυξη και τον αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα. Απλώνουμε στην επιφάνεια το φιστικοβούτυρο και την καραμέλα και πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο.

Ο κορμός τρώγεται παγωμένος, κατευθείαν από την κατάψυξη για να μας δροσίζει από την ζέστη του καλοκαιριού. Μην σκέφτεστε τις θερμίδες, απλά απολαύστε τον. Το καλοκαίρι δεν θα κρατήσει για πάντα…Δυστυχώς.

#LoveOnly,
Madame Ginger

 

 

http://www.madameginger.com/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/glyka/sokolata/kormos-sokolatas-me-karamela-fistikobouturo/

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *