VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
IONSWEETS.GR

Τέτοιο κορμό δεν έχετε ξαναφάει!!! Μου το έφερε πεσκέσι η Δήμητρα από το «Αιγυπτιακόν» και από την πρώτη κιόλας πιρουνιά σχεδόν λιποθύμησα! Αυτή ο συνδυασμός κακάο- ζαχαρούχο-καρύδα είναι απλά θεϊκός!

Χρόνος προετοιμασίας:30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
5 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο

 ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα

Για τη συνταγή

  • 1 1/2 ζαχαρούχο γάλα
  • 5 κουτ. σουπ. κακάο
  • 1 κουτ. σουπ. γεμάτη στιγμιαίο καφέ
  • 1/3 φλιτζάνι νερό
  • 1 κουτ. σουπ. ανθόνερο (προαιρετικά)
  • 1 1/2 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ ολικής άλεσης
  • 1 1/2 περίπου πακέτο τριμμένη καρύδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σπάτε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια, ανακατεύετε τον καφέ και το κακάο στο νερό να διαλυθούν και στη συνέχεια αναμιγνύετε μαζί το 1 ζαχαρούχο με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την καρύδα.
2. Τοποθετείτε το μείγμα σε μια μεμβράνη ή σε μια λαδόκολλα και του δίνετε κυλινδρικό σχήμα (σαν σαλάμι). Το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει.
3. Βάζετε λίγη καρύδα σε ένα μπολ και ρίχνετε σιγά σιγά το μισό ζαχαρούχο γάλα εναλλάξ με καρύδα μέχρι να γίνει μια πάστα που να «στέκεται» και να μην έχει πολύ υγρασία. Βάζουμε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο για να σφίξει.
4. Παίρνουμε δυο κομμάτια λαδόκολλας και βάζουμε ενδιάμεσα την πάστα και την ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο σχήμα πάχους 2-3 χιλιοστά.
5. Αφού ανοίξετε ομοιόμορφα την πάστα καρύδας βάζετε μέσα τον παγωμένο κορμό και τον τυλίγεται καλά με την καρύδα. Συντηρείτε στην κατάψυξη ή στη συντήρηση.
6. Κόβετε σε ροδέλες και σερβίρετε κρύο.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν σας αρέσει η έντονη γεύση καφέ μπορείτε να προσθέσετε 1 κ.σ. επιπλέον. Επίσης μπορείτε να βάλετε μέσα στο μείγμα του κορμού ξηρούς καρπούς ή ψιλοκομμένο λουκούμι.

 

http://www.mirsini.gr/new/index.php/sintages/glika/sokolata/recipe/1438

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *