«Μωσαϊκό» με καφέ και καραμέλα-Mocha-caramel dessert, by Evina Kapitzoglou and the cookandfeel.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Το κλασικό «μωσαϊκό» με μια δόση καφέ και καραμέλας γίνεται πιο αρωματικό και ιδιαίτερο. Αν πάλι είστε εντελώς του «κλασικού» απλά παραλείψτε αυτά τα δύο συστατικά και φτιάξτε ένα απλό, εύκολο και πεντανόστιμο «μωσαϊκό».

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κουβερτούρα (200 γραμμάρια)
  • 1 πακέτο μπισκότα petit beurre
  • 4 κουταλιές σούπας έτοιμο, δυνατό espresso
  • 2 κουταλιές σούπας σιρόπι καραμέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας σε χοντρά κομμάτια.

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα και τα λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε καλά.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μια μικρή, μακρόστενη φόρμα του κέικ κι απλώνουμε μέσα το μείγμα. Το αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να παγώσει και να σφίξει, αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και σερβίρουμε.

Ταιριάζει επίσης «γάντι» με μια μπάλα από το αγαπημένο σας παγωτό ή το παγωτό μου μόκα (δες συνταγή εδώ).

 

 

http://www.cookandfeel.gr/mosaiko-me-kafe-ke-karamela/

 

Mocha-caramel dessert

 

 

It only takes few minutes to prepare this classic choco-biscuit dessert with a “touch” of coffee and caramel. Just leave it to freeze for a few hours and enjoy!

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Ingredients

  • 250 grammars butter
  • 200 grammars bitter chocolate
  • 1 package petit beurre biscuits
  • 4 tablespoons espresso coffeee
  • 2 tablespoons caramel syrup

 

 

Instructions

Break the biscuits into chunks.

In a large bowl, put the butter and the chocolate. Put the bowl into the microwave oven and melt the ingredients well.

Add all remaining ingredients and mix well.

Pour the mixture in a cake pan which you have covered thoroughly with baking sheet.

Leave in the fridge for a few hours, remove baking sheet and serve.

It is also an absolute hit served with a scoop of your favorite ice cream. You could also try my favourite mocha ice cream (check recipe here).

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *