Μωσαϊκό – Κορμός, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του foodstates.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Το αγαπάμε!! Για τη ακρίβεια, το λατρεύουμε!
Δεν είναι (μάλλον δεν είμαστε) λίγοι αυτοί που θα μπορούσαμε να τον φάμε ολόκληρο τον κορμό μόνοι μας!
Ένα γλυκό που ”ξυπνάει” αναμνήσεις καλοκαιριού, παιδικές, ανέμελες και ξέγνοιαστες.
Ένα γλυκό που απολαμβάνουμε (οι λάτρεις του) και τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου.
Ένα γλυκό που έχει ταυτιστεί για πολλούς με το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Όποια κι αν είναι η αφορμή, όποια κι αν είναι η εποχή, το σίγουρο είναι ότι αυτό το γλυκό θα είναι πάντα από τα αγαπημένα μας! Γιατί; 
Γιατί είναι εύκολο, γιατί είναι γρήγορο και απλό. Γιατί είναι οικονομικό. Γιατί αρέσει σε όλους!
Και ας μην ξεχνάμε… γιατί αφήνει την φαντασία μας ελεύθερη! Λόγω της απλότητάς του μπορούμε να προσθέσουμε μέσα ό,τι υλικό θέλουμε δίνοντάς του κάθε φορά και διαφορετική γεύση! Πειραματιστείτε με διαφορετικά μπισκότα, με αποξηραμένα φρούτα, με ινδοκάρυδο, με ξηρούς καρπούς, με διαφορετικά λικέρ….οι προτιμήσεις, δικές σας!
 

Υλικά:
  • 3 συσκευασίες μπισκότων, σπασμένα με το χέρι σε μικρά κομμάτια *
  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 6 κ.σ. κακάο
  • 9 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. γάλα, χλιαρό
  • 1/4 φλ. νερό ή γάλα
  • 1 βανίλια
  • 1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ ή σιρόπι από γλυκό του κουταλιού ή χυμό φρούτου (εμείς βάλαμε σιρόπι από γλυκό του κουταλιού βύσσινο)*
  • Ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα (προαιρετικά)

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, το κακάο, την ζάχαρη, την βανίλια και το νερό. Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα με το γάλα και το κονιάκ (ή ό, τι άλλο επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε).
  3. Προσθέτουμε στα μπισκότα το μείγμα με το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Αφήνουμε ελαφρά να κρυώσει.
  5. Απλώνουμε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο στον πάγκο και από πάνω ένα φύλλο ζελατίνας.
  6. Βάζουμε πάνω στην ζελατίνα το μείγμα του κορμού (άμα θέλουμε φτιάχνουμε έναν μεγάλο κορμό ή 2-3 μικρούς κορμούς).
  7. Τυλίγουμε προσεχτικά σε ρολό (όχι πολύ σφιχτά), διπλώνουμε τις άκρες και βάζουμε στην κατάψυξη (το κλείσιμο να είναι προς τα κάτω).
  8. Αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στην κατάψυξη.

 

* Εμείς χρησιμοποιήσαμε 1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ και 1 1/2 πακέτα μπισκότα σοκολάτας γεμιστά.
* Εμείς χρησιμοποιήσαμε σιρόπι από γλυκό του κουταλιού βύσσινο.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *