Μωσαϊκό μόκα με πτι μπερ, από το icookgreek.com!
Υλικά συνταγής
- 1 συσκευασία πτι μπερ Παπαδοπούλου
- 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 220 γρ. κουβερτούρα
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας λικέρ καφέ
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο
- 2 κουταλιές της σούπας στιγμιάιος καφές
- 4 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά.
- Σπάμε μέσα στο μπολ με το με το προηγούμενο μείγμα τα πτι μπερ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λικέρ, το κακάο και τον καφέ και ανακατεύουμε πάλι καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα μας στο κέντρο ενός μεγάλου κομματιού λαδόκολλας.
- Το τυλίγουμε σε μακρόστενο σχήμα ρολό και κλείνουμε καλά τις άκρες. Βάζουμε τον κορμό στην κατάψυξη για περίπου 2-3 ώρες. Όταν παγώσει καλά, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ: Τη συνταγή την ανακαλύψαμε στο λαχταριστό Συνταγότοπο www.syntages.papadopoulou.gr της εταιρείας μπισκότων ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και την υπογράφει η Μαριλού Παντάκη. Εκεί θα βρείτε και φωτογραφίες από τα βήματα της εκτέλεσης.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Κέικ μωσαϊκό ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ(VIDEO), από την Αργυρώ μας και το argiro.gr!
Τούρτα μωσαϊκό, από την ‘Ελενα Χονδρογιάννη και το elenacooks.gr!
Κορμός με σπιτική πραλίνα (άλειμμα σοκολάτας) από την Ντίνα Νικολάου !
Παγωτό μωσαϊκό, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Κορμός με μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη και pyure stevia, από την Stevia pyure greece και το natu...
Κορμός σοκολάτας με καραμέλα & φιστικοβούτυρο (Μωσαϊκό), από την Μαριλού Παντάκη και το madameginger...
Αφήστε μια απάντηση