Μωσαϊκό μόκα με πτι μπερ, από το icookgreek.com!
Υλικά συνταγής
- 1 συσκευασία πτι μπερ Παπαδοπούλου
- 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 220 γρ. κουβερτούρα
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας λικέρ καφέ
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο
- 2 κουταλιές της σούπας στιγμιάιος καφές
- 4 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά.
- Σπάμε μέσα στο μπολ με το με το προηγούμενο μείγμα τα πτι μπερ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λικέρ, το κακάο και τον καφέ και ανακατεύουμε πάλι καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα μας στο κέντρο ενός μεγάλου κομματιού λαδόκολλας.
- Το τυλίγουμε σε μακρόστενο σχήμα ρολό και κλείνουμε καλά τις άκρες. Βάζουμε τον κορμό στην κατάψυξη για περίπου 2-3 ώρες. Όταν παγώσει καλά, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ: Τη συνταγή την ανακαλύψαμε στο λαχταριστό Συνταγότοπο www.syntages.papadopoulou.gr της εταιρείας μπισκότων ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και την υπογράφει η Μαριλού Παντάκη. Εκεί θα βρείτε και φωτογραφίες από τα βήματα της εκτέλεσης.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σοκολατένιο μωσαϊκό ψυγείου με φυστίκια Αιγίνης & χουρμάδες, από την Άννα Χαλικιά και το madameginge...
Σοκολατένιο ρολό ψυγείου με πραλίνα φουντουκιού, από το sintayes.gr!
Υπέροχο και δροσερό «Μωσαϊκό» σαλάμι με πραλίνα φουντουκιού Dream Cream, από την Oscar Chocolates!
Κορμός Σοκολάτας (Μωσαϊκό) με ινδοκάρυδο, από τον Πέτρο Συρίγο και το petros-syrigos.com!
Σοκολατένιος κορμός ψυγείου με oreo, με 4 μόνο υλικά (Video), από το sintayes.gr!
Μωσαϊκό με αβοκάντο, από τον Γιώργο Τσούλη!
Αφήστε μια απάντηση