Μωσαϊκό σεμιφρέντο, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα υπέροχο και πάντα ευπρόσδεκτο από μικρούς και μεγάλους, παγωμένο Μωσαϊκό, κορμός. Μια συνταγή για ένα πολύ εύκολο γλυκό στη παγωμένη εκδοχή του “σεμιφρέντο”.

Υλικά συνταγής

  • 125 γρ. γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 200 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 30 ml κονιάκ

Εκτέλεση συνταγής

  1. Στρώνετε καλά μεμβράνη σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ διαστάσεων 23×8 εκ. και την αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μπολ χτυπάτε του κρόκους αυγών, προσθέτετε και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Λιώνετε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων τα κομματάκια σοκολάτας.
  2. Σε μια κατσαρολίτσα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος μαζί με το μείγμα ζάχαρης-κρόκων και το σιγοβράζετε ανακατεύοντας διαρκώς. Πριν αρχίσει έλθει σε σημείο βρασμού (και βράσει το αυγό), αφαιρείτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και μεταφέρετε αμέσως τη κρέμα σε κρύο μπολ (για να σταματήσει η βράση του αυγού).
  3. Ρίχνετε στο μπολ τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και έχετε μια λεία, σοκολατένια κρέμα. Την αφήνουμε στην άκρη να χλυαρύνει ελαφρώς.
  4. Εν τω μεταξύ θρυμματίζετε με τα χέρια σας τα μπισκότα και τα πασπαλίζετε με το κονιάκ. Μόλις χλυαρύνει η κρέμα την ανακατεύετε ελαφρώς, προσθέτετε τα μπισκότα και συνεχίζετε το απαλό ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν.
  5. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και βάζετε το γλυκό σας στη κατάψυξη για 5 ώρες ή μέχρι να παγώσει το γλυκό σας. Το βγάζετε από τη κατάψυξη  5-8 λ πριν σερβίρετε το κόβετε σε φέτες και καλή…απόλαυση.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

https://www.sintayes.gr/syntages/mosaiko-semifrento/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *