Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Οι φίλοι το φωνάζουν και μωσαϊκό ή σαλάμι ψυγείου!

 

Σιγουρέψου ότι έχεις:

Για το παντεσπάνι:

350 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
175 γρ. Flora Soft με βούτυρο λιωμένο
12 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
1 βανιλέτα Alsa
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
Λίγο αλάτι

 

Για τη γέμιση:
2 μεγάλες συσκευασίες πραλίνα φουντουκιού σε χλιαρή μορφή αραιωμένη και ομογενοποιημένη με 200 ml κρέμα γάλακτος

 

Ξεκινάμε!

1Βάλε σε μια φαρδιά λεκάνη τη ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών και χτύπα τα με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 10-15 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν και να διογκωθούν καλά.
2Πρόσθεσε τώρα τη βανιλέτα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
3Σε μια άλλη λεκάνη βάλε τα ασπράδια μαζί με αλάτι και το χυμό λεμονιού και χτύπα τα κι αυτά με το μίξερ.
4Πάρε τώρα τη μισή μαρέγκα και ρίξε την στο μείγμα με τυος κρόκους και τη ζάχαρη και ανακάτεψε ελαφρά και αργά. Όταν τα υλικά γίνουν ένα ενιαίο μείγμα, ρίξε και την υπόλοιπη ποσότητα από τη μαρέγκα και το αλεύριπου έχουν περισσέψει.
5Συνέχισε τώρα να ανακατεύεις και ρίξε σιγά σιγά μέσα και το λιωμένο Flora Soft με βούτυρο.
6Στη συνέχεια, πάρε ένα ταψί και τοποθέτησε μέσα μια λαδόκολλα. Άλειψε τα πλαϊνά με Flora Soft με βούτυρο και άδειασε μέσα το παντεσπάνι.
7Αφού απλώθεί σε όλο το ταψί, το βάζεις σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνεις στους 180ο C για 15-20 λεπτά.
8Όταν η ζύμη φουσκώσει και πάρει ροδαλό χρώμα τη βγάζεις από το φούρνο καιτην αφήνεις να κρυώσει.
9Στρώσε τώρα μια λαδόκολλα στο τραπέζι, βάλε πάνω το παντεσπάνι και άλειψε όλη την επιφάνεια με πραλίνα φουντουκιού.
10Τέλος, δίπλωσέ το σε ρολό, τύλιξέ το με τη λαδόκολλα, άλειψέ το εξωτερικά με πραλίνα και το βάζεις κατευθείαν στην κατάψυξη. Αυτό ήταν, ο παγωμένος κορμός σοκολάτας με πραλίνα φουντουκιού είναι έτοιμος για σερβίρισμα.
Καλή όρεξη!

Πηγή: cookoo.gr

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *