Σοκολατένιος κορμός με αμύγδαλα και φιστίκια Αιγίνης, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Ένας σοκολατένιος κορμός με λίγα, απλά υλικά, ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας και πολύ πλούσια γεύση!
Προετοιμασία
Συνολικός χρόνος
Μερίδες: 
1 μακρόστενη φόρμα για κέικ

Υλικά:

  • 400 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 180 γραμμ. βούτυρο
  • 180 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 360 γραμμ. μπισκότα κανέλας χοντροσπασμένα
  • 100 γραμμ. αμύγδαλα ψημένα και ψιλοκομμένα
  • 60 γραμμ. φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας λικέρ καφέ

Εκτέλεση:

  1. Bάζουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή αντικολλητική κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν τα υλικά.
  2. Αποσύρουμε το σκεύος από την εστία και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και τη στρώνουμε με λαδόκολλα. Φροντίζουμε η λαδόκολλα να προεξέχει από τις άκρες της φόρμας, ούτως ώστε να μπορούμε να ξεφορμάρουμε το γλυκό με ευκολία.
  4. Ρίχνουμε το σοκολατένιο μίγμα μέσα στη φόρμα.
  5. Τοποθετούμε τον κορμό στο ψυγείο για αρκετές ώρες (ιδανικά ένα ολόκληρο βράδυ).
Σημειώσεις:
Η αρχική ιδέα εδώ.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *