Σοκολατένιος κορμός με γλυκό κάστανο, αμύγδαλα και σουμάδα από την Yolenis!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Γλυκό πλούσιο σε σοκολάτα με τον απίστευτο γευστικό συνδυασμό του γλυκού κάστανου με την παραδοσιακή σουμάδα. Εξαιρετικό επιδόρπιο, ιδανικό για το γιορτινό τραπέζι.

 

Χρόνος

προετ/σίας    30min
Χρόνος
μαγ/τος  
0min
Χρόνος
αναμ/ής  
60min
10
Λίστα υλικών για 10 άτομα :

250γρ. ζάχαρη

250γρ. νερό

50γρ. κακάο

200γρ. βούτυρο (κομμένο σε κύβους)

100γρ. κουβερτούρα γάλακτος (κομμένη σε μικρά κομμάτια)

100γρ.  σουμάδα  https://www.yolenis.com/4627/soumada_citrus_250ml

300γρ.   Μπισκότα  καλορίζικα αμυγδάλου (χοντροκομμένα)

https://www.yolenis.com/803/kalorizika_amugdalou_nyktari_400gr

150γρ. αμύγδαλα λευκά (καβουρδισμένα και χοντροκομμένα

200γρ.  γλυκό κάστανο ψιλοκομμένο  https://www.yolenis.com/1011/glyko_kastano_goumenisses_350g

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ζάχαρη άχνη (πασπάλισμα)

κακάο (πασπάλισμα)

100γρ γάλα φρέσκο

Εκτέλεση

Bήμα 1: Ετοιμάστε τον κορμό. Βάλτε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο. Αφήστε να ζεσταθούν καλά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το κακάο, ανακατέυοντας συνεχώς.

Bήμα 2: Προσθέστε το βούτυρο και την κουβερτούρα και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν και αυτά και να ομογενοποιηθούν με το υπόλοιπο μείγμα.

Bήμα 3: Βάλτε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ τα μπισκότα, τα αμύγδαλα, το γλυκό κάστανο, περιχύστε με τα 50γρ.  σουμάδας  και στη συνέχεια με το μείγμα σοκολάτας. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το για 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει λίγο το μείγμα.

Bήμα 4: Απλώστε ένα κομμάτι λαδόκολα πάνω στον πάγκο και αδειάστε το μείγμα. Δώστε του σχήμα μακρόστενο σαν σαλάμι και τυλίχτε το με τη λαδόκολα. Βάλτε τον κορμό στην κατάψυξη για 1 ώρα τουλάχιστον μέχρι να παγώσει.

Bήμα 5: Βάλτε σε μια μικρή κατσαρόλα την υπόλοιπη σουμάδα και το γάλα και αφήστε τα να ζεσταθούν για λίγα λεπτά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά, ανκατεύοντας συνεχώς. Αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει είτε στο ψυγείο είτε σε θερμοκρασία δωματίου.

Bήμα 6:Βγάλτε τον κορμό από την κάταψυξη και ξετυλίχτε τον από την λαδόκολα. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και κακάο και σερβίρετε συνοδευόμενο από τη σάλτσα σουμάδας.

https://www.yolenis.com/4124/sokolatenios_kormos_me_glyko_kastano_amygdala_kai_soymada

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *