Viap-Mentel(choco, Dec/2018)
ISOSTEVIA(dark chocolate)
RITO'S FOOD (GIF)

Κορμός σοκολατένιος με μπεζέδες
Χρόνος Προετοιμασίας: 30΄
Χρόνος Παρασκευής: Αναμονή στο ψυγείο: 5 – 6 ώρες

Για 8 – 10 μερίδες:
300 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
15 έτοιμοι μπεζέδες (οι μπεζέδες είναι μικρές, συμπαγείς και αφράτες ροζέτες από ψημένη μαρέγκα, τις οποίες θα βρείτε σχεδόν σε όλα τα ζαχαροπλαστεία)
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
150 γρ. μέλι ή σιρόπι γλυκόζης (θα το βρείτε στα σούπερ μάρκετ)
140 γρ. αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη)
1 αυγό, χτυπημένο
ελάχιστο αλάτι

 

Εκτέλεση:
Παίρνω μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με διαστάσεις περίπου 13 x 23 εκατοστά και τη ντύνω εσωτερικά με διάφανη μεμβράνη, φροντίζοντας να εφαρμόσει ακριβώς και οι άκρες της να περισσεύουν αρκετά από τα τοιχώματα της φόρμας.

Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετημένη πάνω από άλλη κατσαρόλα στην οποία σιγοβράζει νερό. Μόλις η σοκολάτα λιώσει ρίχνω την κρέμα γάλακτος, το μέλι (ή το σιρόπι γλυκόζης), το κομμένο βούτυρο (ή τα μαργαρίνη) και ελάχιστο αλάτι. Ανακατεύω διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το μείγμα να λιώσει και γίνει λείο. Τέλος, ρίχνω και το αυγό και ανακατεύω ζωηρά, μέχρι να διαλυθεί στο μείγμα.

Απομακρύνω από τη φωτιά. Σπάζω τους μπεζέδες με τα χέρια μου σε μικρά κομμάτια, τα ρίχνω στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύω απαλά. Αδειάζω το μείγμα στην ντυμένη φόρμα του κέικ και ισιώνω την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού. Καλύπτω καλά με τις άκρες της μεμβράνης που περισσεύουν και βάζω τη φόρμα στο ψυγείο για 5 – 6 ώρες, μέχρι το μείγμα να σφίξει. Για να ξεφορμάρω το γλύκισμά μου, αναποδογυρίζω τη φόρμα σε πιατέλα, ανασηκώνω τη φόρμα και αφαιρώ προσεκτικά τη διάφανη μεμβράνη. Κόβω το γλύκισμα σε φέτες και σερβίρω.

 

 

http://www.dinanikolaou.gr/recipe/412#r=edit-tid-5-81/page=3

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *