Σοκολατένιος κορμός ψυγείου, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Φανταστικός κορμός σοκολατένιος με ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα σύκα και κερασάκια γλασέ.
 Ένας τέλειος συνδυασμός γεύσεων που θα σας εντυπωσιάσει. Μια συνταγή (από εδώ) για ένα εύκολο στη παρασκευή του και υπέροχο στη γεύση του σοκολατένιο γλύκισμα ψυγείου που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

 

Μερίδες: 14-16

συνταγή icon Χρόνος: 35 λ + αναμονή ψύξης

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

Υλικά συνταγής

  • 150 γρ. βούτυρο κρύο ψιλοκομμένο + 2 κ.σ. λιωμένο για άλειμμα ταψιού
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας, χοντροκομμένη
  • 2 κ.σ. golden syrup ή γλυκόζη ή μέλι
  • 1 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)
  • 100 γρ. μπισκότα digestive
  • 3/4 φλ. τσαγιού φουντούκια καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
  • 3/4 φλ. τσαγιού φιστίκια ανάλατα
  • 5 αποξηραμένα σύκα, ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού κερασάκια γλασέ, κομμένα στη μέση
  • σκόνη κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα με διάσταση βάσης 13 x 23,5 εκ., βάθους 6 εκ. και τη στρώνετε με χαρτί ψησίματος, στη βάση και τα τοιχώματα, το οποίο φροντίζετε να εξέχει περιμετρικά 2 εκατοστά για να ξεφορμάρετε εύκολα.
  2. Σε ένα κατσαρόλι τοποθετείτε το βούτυρο, τη σοκολάτα, το golden syrup ή γλυκόζη ή μέλι και το κονιάκ (αν το χρησιμοποιήσετε) και τα σιγοβράζετε, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας για 10 λ ή μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά.
  3. Σπάστε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε, τα φουντούκια, τα φιστίκια, τα σύκα και τα κεράσια και τα ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά. Ρίχνετε και το μείγμα σοκολάτας και συνεχίζετε το ανακάτεμα με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και ισιώνετε την επιφάνειά του με την ανάποδη ενός κουταλιού πατώντας το ελαφρώς προς τα κάτω να συμπιεστεί. Σκεπάζετε το γλυκό σας με χαρτί ψησίματος ή μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για ένα βράδυ ή μέχρι να σφίξει καλά.
  5. 10-15 λ πριν σερβίρετε βγάζετε το γλυκό σας από το ψυγείο για να “σταθεί” σε θερμοκρασία δωματίου, το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και το πασπαλίζετε με σκόνη κακάο. Το κόβετε σε μερίδες και σερβίρετε.

Σημείωση: Αν τα αποξηραμένα σύκα δεν είναι στις προτιμήσεις σας, αντικαταστήστε τα με ίση ποσότητα σταφίδες. Επίσης, αν πρόκειται να σερβίρετε σε παιδιά, αντικαταστήστε το κονιάκ με χυμό φρούτου επιλογής σας.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

https://www.sintayes.gr/syntages/sokolatenios-kormos-psigiou/?utm_source=Sintayes.gr&utm_campaign=43ad3fa092-Sintayes_gr_21_27_2015&utm_medium=email&utm_term=0_3cb3eb84a8-43ad3fa092-242767229

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *