Απίθανος, Υγιεινός , Σοκολατένιος Σκαντζόχοιρος , από το Γλυκοπλαστείο Νεανικόν!

Ουσιαστικά πρόκειται για έναν κορμό σοκολάτας, όπου εμείς για συνδετικό και πηκτικό μέσο θα χρησιμοποιήσουμε το μέλι και το φυσικό βούτυρο κακάο. Η συνταγή δεν είναι δύσκολη!

Θα χρειαστούμε:

200 ωμά φουντούκια

7 κουταλιές μέλι

5 κουταλιές καλής ποιότητας κακάο

1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο (ή δύο μικρά)

1οο γρ λευκά αμύγδαλα

100 γρ φυσικό βούτυρο κακάο

50 γρ ψιλοκομμένα ξερά δαμάσκηνα

ξύσμα από ένα πορτοκάλι και 50 ml χυμό

άλλα 100 γρ περίπου αμύγδαλα κομμένα στη μέση για τα αγκάθια

και 2  γαρύφαλλα για τα μάτια

(Προσοχή: με βάση τα παραπάνω υλικά προκύπτουν 6-7 μερίδες)

Μουλιάζουμε τα δαμάσκηνα στο χυμό πορτοκαλιού για λίγη ώρα. Στον επεξεργαστή τροφών αλέθουμε καλά τα φουντούκια μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη. Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Στη συνέχεια τοποθετούμε στον επεξεργαστή τροφών το μέλι και το αβοκάντο (το οποίο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και ενεργοποιούμε την μεγάλη ταχύτητα. Μόλις προκύψει μία λεία κρέμα προσθέτουμε λίγο λίγο το κακάο. Ομογενοποιούμε το μείγμα, αλέθοντας λίγο ακόμα και προσωρινά απενεργοποιούμε την συσκευή μας.

Με ένα μαχαίρι τρίβουμε το βούτυρο κακάο και σε μπεν μαρί προσεκτικά το λιώνουμε (δείτε και εδώ). Μόλις λιώσει ξεκινάμε πάλι τον επεξεργαστή τροφών, στην μέγιστη ταχύτητα, και λίγο λίγο ρίχνουμε από την υποδοχή το λιωμένο βούτυρο κακάο. Συνεχίζουμε την λειτουργία μέχρι να προκύψει μία σοκολατένια κρέμα (ganache).

Την κρέμα την αδειάζομαι στο μπολ με το τριμμένο φουντούκι. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα καλά και σταδιακά συμπληρώνουμε με τα αμύγδαλα, τα δαμάσκηνα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αφήνουμε για μισή ώρα τη ζύμη εκτός ψυγείου να στερεοποιηθεί ελαφρά και με τα χέρια μας, πάνω στο δίσκο που θα σερβιριστεί της δίνουμε το σχήμα ενός σκαντζόχοιρου. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον.

skantzoxoiros5

Λίγο πριν σερβιριστεί, πασπαλίζουμε με λίγο κακάο, προσεκτικά εφαρμόζουμε ένα – ένα τα αμύγδαλα και ολοκληρώνουμε με δυο γαρύφαλλα για τα μάτια. Έτοιμος!

skantzoxoiros4

Κλείνοντας θα ήθελα να (ξανά) ευχαριστήσω την κυρία Κατερίνα για εκείνο το ξεχωριστό δώρο και να αφιερώσω το σημερινό post στην όμορφη μας γειτνίαση (που φαίνεται πως την απολαμβάνει και η τρίτη γενιά) αλλά και στην μικρή Αδαμαντία που εξελίσσεται σε ένα από το πιο καλόψυχα ανθρωπάκια που έχω γνωρίσει :-)

(Υ.Σ. Για την υποψηφιότητά μου στα βραβεία του BHMA Gourmet και το για υπέροχο ταξίδι που ξεκινά θα σας μιλήσω στο επόμενο post)

http://www.neanikon.gr/chocolatehedgehog/NOMINEE BUDGE

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *