Χριστουγεννιάτικος κορμός με γέμιση κάστανο και επικάλυψη σοκολάτας, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

Για το παντεσπάνι:

  • 100 γρ. αλεύρι
  • 5 αβγά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα:

  • 500 γρ. κρέμα κάστανο
  • 150 γρ. βούτυρο, ανάλατο

Για την επικάλυψη:

  • 50 γρ. μαύρη σοκολάτα

 

Διαδικασία

Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους με τα 100 γρ. ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε στο μείγμα και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε στα πέντε ασπράδια μία πρέζα αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι το μείγμα να σφίξει και να γίνει μία μαρέγκα.

Αδειάζουμε τη μαρέγκα στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.

Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C μέχρι να ψηθεί το παντεσπάνι.

Δεν θέλουμε να ψηθεί πολύ αλλά ούτε να είναι αρκετά υγρό, απλά να είναι σφιχτό.

Σκεπάζουμε το παντεσπάνι με μία νωπή καθαρή πετσέτα και το απλώνουμε σε μία επιφάνεια.

Αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι πάνω στην πετσέτα και αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί.

Χρησιμοποιώντας την πετσέτα ρολάρουμε το παντεσπάνι σφιχτά και το αφήνουμε τυλιγμένο για 30 λεπτά να κρυώσει και να σχηματιστεί.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ανακατεύουμε μαζί την κρέμα κάστανο με το βούτυρο.

Μόλις κρυώσει το παντεσπάνι το ξεδιπλώνουμε.

Με μία σπάτουλα απλώνουμε τα 2/3 από το μείγμα του κάστανου γεμίζοντας ολόκληρο το παντεσπάνι.

Γυρίζουμε προσεκτικά το παντεσπάνι με τη γέμιση χρησιμοποιώντας μία μεμβράνη και τυλίγουμε σφιχτά.

Αφήνουμε το ρολό στην άκρη για λίγο και λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Μόλις λιώσει η σοκολάτα προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα του κάστανου.

Απλώνουμε το μείγμα στον κορμό επάνω σε ένα δίσκο σερβιρίσματος.

Με ένα πιρούνι σχηματίζουμε γραμμές κατά μήκος του κορμού.

Τοποθετούμε τον κορμό στο ψυγείο για 12 ώρες τουλάχιστον.

Αφαιρούμε από το ψυγείο 1 ώρα πριν το σερβίρουμε και το διακοσμήσουμε.

 

 

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1596/Christoygeniattikos-kormos-me-gemisi-kastano-kai-epikalipsi-sokolatas

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *