Κορμός με λευκή σοκολάτα και σος ρούμι απο την Εβίτα Παπαχαραλάμπους και το “Cook box ” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ

  • 50 γρ. σοκολάτες κουβερτούρα 55% λιωμένη σε μπέν μαρί
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 αυγά
  • 65 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 400 γρ. σοκολάτα λευκή τεμαχισμένη
  • 300 ml. κρέμα γάλακτος
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 20 ml ρούμι μαύρο για τη γέμιση και 40 ml ρούμι για τη σός
  • 90 ml νερό
  • 60 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1/4 πορτοκάλι μόνο τη φλούδα του
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 50΄
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη
  • Αριθμός ατόμων
  • 12 άτομα

Για τη σος ρούμι:

Βράζουμε όλα τα υλικά ( 90 ml νερό, 40 ml ρούμι, 60 γρ. καστανή ζάχαρη, φλούδα πορτοκαλιού) μαζί για 3΄.

Για τη βάση:

Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε τα αβγά με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ , προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ενσωματώνουμε απαλά με το μίγμα. Απλώνουμε το μίγμα σε ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικο χαρτί σε πάχος 1 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15΄. Βγάζουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο, σκεπάζουμε από πάνω με ένα κομμάτι αντικολλητικο χαρτί και μία πετσέτα τυλίγουμε σφιχτά και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γέμιση:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Σ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις βράσει ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα, αφήνουμε για 1΄ και ανακατεύουμε απαλά , ομογενοποιούμε και προσθέτουμε το τυρί κρέμα και στη συνέχεια το ρούμι. , ανακατεύουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Συναρμολόγηση:

Αφήνουμε λίγη κρέμα στην άκρη για την επικάλυψη. (περίπου 5 κ.σ)Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι και τυλίγουμε προσεχτικά και όσο πιο σφιχτά γίνεται. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του κορμού την υπόλοιπη σοκολάτα και δημιουργούμε τα σχέδια με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού.

 Συμβουλή :
Τοποθετούμε το σιρόπι σε γυάλινο βάζο και ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί πριν σερβίρουμε για να ρευστοποιηθεί.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *