Υλικά

250 γρ. βούτυρο

250 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια

3/4 κούπας ζάχαρη

1 βανίλια

7 αβγά

ελάχιστο αλάτι

7 κ.σ. αλεύρι, κοσκινισμένο

λίγο κακάο και άχνη για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 160C.

Βουτυρώνεις και αλευρώνεις 12 αντικολλητικές φόρμες.

Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ ανακατεύεις την κουβερτούρα με το βούτυρο και τα λιώνεις σε μπεν μαρι.

Ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα.

Σε ένα άλλο μπολ, σπας τα αβγά και τα χτυπάς.

Τα προσθέτεις στο μείγμα της κουβερτούρας.

Στη συνέχεια προσθέτεις τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι.

Ανακατεύεις καλά.

Κοσκινίζεις στο μείγμα το αλεύρι και ανακατεύεις με γρήγορες κινήσεις.

Γεμίζεις στα 3/4 περίπου τις φόρμες.

Ψήνεις για 12 λεπτά.

Τα αφήνεις να σταθούν για 2-3 λεπτά και σερβίρεις.

 

 http://www.maintanos.com/lava-cake/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *