Lava Cake από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη και το Cool Artisan !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

250 γρ. βούτυρο

250 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια

3/4 κούπας ζάχαρη

1 βανίλια

7 αβγά

ελάχιστο αλάτι

7 κ.σ. αλεύρι, κοσκινισμένο

λίγο κακάο και άχνη για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 160C.

Βουτυρώνεις και αλευρώνεις 12 αντικολλητικές φόρμες.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ ανακατεύεις την κουβερτούρα με το βούτυρο και τα λιώνεις σε μπεν μαρι.

Ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα.

Σε ένα άλλο μπολ, σπας τα αβγά και τα χτυπάς.

Τα προσθέτεις στο μείγμα της κουβερτούρας.

Στη συνέχεια προσθέτεις τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι.

Ανακατεύεις καλά.

Κοσκινίζεις στο μείγμα το αλεύρι και ανακατεύεις με γρήγορες κινήσεις.

Γεμίζεις στα 3/4 περίπου τις φόρμες.

Ψήνεις για 12 λεπτά.

Τα αφήνεις να σταθούν για 2-3 λεπτά και σερβίρεις.

 

 http://www.maintanos.com/lava-cake/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *