“Ξανθά” με λευκή σοκολάτα και κάσιους (blondies), από την Μπέττυ μας και το “Taste of life by Betty”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ξανθό ή μελαχρινό; Είναι το μεγάλο δίλημμα , για να μην αναφέρω την κόντρα-διαμάχη που μπορεί να προκύψει πάνω σ’ αυτό το ερώτημα και που δεν είναι “της παρούσης” να το λύσουμε. Στο χώρο της ζαχαροπλαστικής ωστόσο θαρρώ πως το μελαχρινό έχει το προβάδισμα μιας και η λατρεμένη σοκολάτα αποτελεί πάθος , λατρεία , αγάπη παντοτινή. Είναι λοιπόν τα brownnies , τα υπέροχα , τα ελκυστικά , τα κολασμένα αλλά είναι και τα blondies , τα ξανθά , τετράγωνα γλυκίσματα με την υγρή υφή και τη γεύση βανίλιας-βουτύρου…Είναι το αντίπαλον δέος και τείνει να κατακτήσει τις καρδιές  αυτών που δεν είναι και τόσο fun του μελαχρινού και όχι μόνον.

blondies1

Υλικά:

80 γρ. βούτυρο (λιωμένο)

160 γρ.ζάχαρη καστανή

3 αυγά

1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

2 κ.σ. ποτό (εγώ έβαλα κουντρώ)

140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.γλ. μπέικιν

Μια πρέζα αλάτι

150 γρ. λευκή κουβερτούρα

100 γρ. κάσιους ανάλατα

Άχνη για το σερβίρισμα

blondies2blondies3blondies4blondies5blondies6blondies7blondies8blondies9blondies10blondies11blondies12blondies13blondies14blondies15blondies16blondies17blondies18blondies19blondies20blondies21

Εκτέλεση:

Πάνω σε βάση κοπής με ένα μεγάλο μαχαίρι τεμαχίζουμε τη λευκή κουβερτούρα (εναλλακτικά χρησιμοποιούμε σταγόνες κουβερτούρας).

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Στη συνέχεια χοντροκόβουμε τα κάσιους , τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για λίγο στο φούρνο , στους 180ο μέχρι να στεγνώσουν και να είναι τραγανά (όσο εμείς τα θέλουμε).

Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι το αλεύρι , το μπείκιν και το αλάτι.

Λιώνουμε το βούτυρο στα μικροκύματα ή σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για λίγο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνουν κρέμα. Τότε προσθέτουμε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάμε άλλο λίγο και συνεχίζουμε προσθέτοντας το μίγμα του αλευριού.

Τέλος προσθέτουμε τη λευκή κουβερτούρα και τα κάσιους και ανακατεύουμε για λίγο με μια σπάτουλα μέχρι να σκορπιστούν τα δυο αυτά υλικά ομοιόμορφα μέσα στο μίγμα.

Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα τετράγωνο ταψάκι (22×22 εκ.) το οποίο έχουμε  στρώσει με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , στην κάτω σχάρα , για 25 λεπτά.

Όταν ψηθεί , περιμένουμε  να κρύωσει ελαφρά , κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια , πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.!

Καλή επιτυχία!

Σημ. : Όπως και στα brownnies έτσι κι εδώ μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη βασική συνταγή. Εκτός λοιπόν από τη λευκή κουβερτούρα και τα κάσιους που προτείνω σήμερα , μπορούμε να επιλέξουμε ένα σωρό συνδυασμούς  υλικών. Ενδεικτικά προτείνω:

Αμύγδαλα + αποξηραμένα κρανμπερις

Καρύδια +σταγόνες καραμέλας

Νιφάδες καρύδας+αποξηραμένα κομμάτια ανανά

Φουντούκια+σοκολάτα γάλακτος

http://tasteoflife.com.gr/index.php/en/synrages-me-zaxari/keik/1711-ksantha-me-leykh-sokolata-kai-kasioys-mplondi

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *