Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½  κ.γ. σόδα σε σκόνη
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 3 αχλάδια, ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. λευκή σοκολάτα, σπασμένη σε μικρά κομματάκια
  • 40 γρ. ωμό φιστίκι Αιγίνης

Διαδικασία

Ανάβουμε το φούρνο στους 180C.

Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με σπάτουλα το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη σόδα, να αναμειχθούν.

Προσθέτουμε το αβγό, ανακατεύουμε καλά και τέλος τη σοκολάτα, τα φιστίκια και τα αχλάδια.

Μαζεύουμε το μίγμα σε μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 15-25 λεπτά, σκεπασμένο με μεμβράνη.

Ετοιμάζουμε το ταψί μας, στρώνοντας την επιφάνεια με ελαφρά βουτυρωμένο χαρτί ψησίματος ή χρησιμοποιούμε μια επιφάνεια σιλικόνης.

Πιάνουμε με το χέρι ποσότητα μίγματος και πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού, που τοποθετούμε στο ταψί σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Στο τέλος τα πατάμε μαλακά με τη ράχη ενός κουταλιού για να πλατύνουν ελαφρά.

Τα ψήνουμε για 8-9 λεπτά, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν σχεδόν τελείως πριν τα δοκιμάσουμε.

 

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/177/Cookies-achladia-leyki-sokolata-kai-fistikia-Aiginis

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *