Πανεύκολη, υπέροχη Βασιλόπιτα-κέικ με γλάσο λευκής κουβερτούρας NESTLE DESSERT, από το sokolatomania.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Φέτος τα κοριτσάκια μου , μου ζήτησαν η βασιλόπιτα να έχει επικάλυψη από  γλάσο λευκής σοκολάτας και καρύδια,  αλλά μέσα να  μην έχει  κανένα ξηρό καρπό η οτιδήποτε άλλο . Την έφτιαξα λοιπόν  όπως μου την  ζήτησαν  αλλά με μπόλικο κονιάκ για άρωμα και σας την παρουσιάζω.  Εσείς μπορείτε να παραλείψετε το γλάσο και απλά να την πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη η να προσθέσετε μέσα καρύδια, αμύγδαλα , φουντούκια η ότι άλλο θέλετε! Μην ξεχάσετε το φλουρί μετά το ψήσιμο!

Ας την δούμε λοιπόν!

Ολα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. To βούτυρο καλό είναι να το έχουμε βγάλει από το ψυγείο αρκετές  ώρες πριν για να μαλακώσει.

ΥΛΙΚΑ για την πίτα  (για ένα ταψί διαμέτρου 32 cm)

450 gr. βούτυρο  για την πίτα και λίγο ακόμη για το άλλειμα του ταψιού

500 gr. αλεύρι  για όλες τις χρήσεις

600 gr.  άχνη ζάχαρη

300 ml γάλα φρέσκο

200 ml κονιάκ

7 αυγά

2 φακελάκια baking powder

6   κάψουλες βανίλια

ελάχιστο αλάτι

ΥΛΙΚΑ για το γλάσο

60 gr. καρύδια ψιλοκομμένα

360 gr. λευκή κουβερτούρα NESTLE DESSERT

100 ml γάλα εβαπορέ light

ΥΛΙΚΑ για την διακόσμηση

φλουρί

πλαστικά η χάρτινα νούμερα

ελάχιστη άχνη ζάχαρη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  1. Τοποθετούμε την σχάρα στη κάτω θέση και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας με αντιστάσεις στους 175 βαθμούς.

2.Αλείφουμε το ταψί μας με βούτυρο

3.  Σ ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking powder και προσθέτουμε  τις βανίλιες και το αλάτι.

4. Στον  κάδο του μιξερ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και το γάλα στην μεσαία ταχύτητα, μεχρι να γίνει το μίγμα μας αφράτο.  Συνεχίζουμε, προσθέτοντας  ένα ένα τα αβγά , και σιγά σιγά το μισό  περίπου μίγμα από το μπολ (αλεύρι-baking powder-βανίλια-αλάτι) . Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το σιγά σιγά το κονιάκ και το υπόλοιπο μίγμα από το μπολ.

5. Αδειάζουμε το μίγμα στο  βουτυρωμένο ταψί μας .

6.Ψήνουμε  στην κάτω θέση στους 175 βαθμούς για περίπου  μια ώρα και 15 λεπτά . (Ανάλογα με τον φούρνο μας). (Ελέγχουμε αν ψήθηκε η πίτα μπήγοντας μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Πρέπει να βγει καθαρή και επίσης θα πρέπει η πίτα μας να έχει ξεκολλήσει ελαφρά από τα τοιχώματα του ταψιού).

7. Προσθέτουμε το φλουρί.

8.Αφού η βασιλόπιτα  κρυώσει αρκετά , αλλά όχι τελείως, την  αναποδογυρίζουμε  προσεκτικά σε πιατέλα .

 

9.Ετοιμάζουμε το γλάσο μας:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε  το εβαπορέ. Μόλις αρχίσει να βράζει το αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την λευκή  κουβερτούρα NESTLE DESSERT. Ανακατεύουμε μέχρι να λειώσει και να  γινει το μίγμα λείο . Τέλος  ρίχνουμε μέσα και  τα καρύδια.

 

 

10. Απλώνουμε προσεχτικά το γλάσο μας.

 

 

11. Βάζουμε τα πλαστικά η χάρτινα γράμματα στο κέντρο. Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη. Αφαιρούμε τα γράμματα πολύ προσεχτικά με ένα μαχαίρι.

Καλή επιτυχία και καλή γλυκιά χρονιά! <3

  

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *