Γλυκό με κεράσια και άσπρη σοκολάτα, από την Luise και το Radicio!

Πανεύκολο γλυκό, με φρέσκα κεράσια και άσπρη σοκολάτα. Είναι πολύ γευστικό και γίνεται πολύ γρήγορα. 
4.5 αστέρια από 4 σέφ 

Προετοιμασία: 15 λεπτά | Μαγείρεμα: 30 λεπτά | Σύνολο: 45 λεπτά 
Συνταγή για: 12 μερίδες 

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 258 θερμίδες | Λιπαρά: 11 γρ.



Υλικά συνταγής: 
Βούτυρο100 γρ. 
Λευκή σοκολάτα180 γρ. 
Αυγά2 μεγάλα 
Ζάχαρη3/4 κούπας 
Αλεύρι1 1/2 κούπα 
Μπέικιν πάουντερ1 κουταλάκι τσαγιού 
Φρέσκα κεράσια200 γρ. 

Οδηγίες: 
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ελαφρά ένα ταψάκι 25 Χ 30 εκ. περίπου και το στρώνετε στον πάτο και ολόγυρα με λαδόχαρτο.
2. Κόβετε το βούτυρο και την σοκολάτα σε κομμάτια και τα λιώνετε μαζί σε μπαιν μαρί. Τα αφήνετε κατά μέρος 5 – 6 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία τους. Βγάζετε τα κουκούτσια από τα κεράσια.
3. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτετε στο μείγμα της σοκολάτας τα αυγά, ελαφρά χτυπημένα, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ανακατεύετε να αναμειχθούν.
4. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί και το στρώνετε (η ζύμη είναι προς το σφιχτό). Αραδιάζετε από πάνω τα κεράσια και τα σπρώχνετε να μπουν μέσα στη ζύμη.
5. Ψήνετε το γλυκό, για 30 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, να ροδίσει από πάνω. Βγάζετε και αφήνετε να κρυώσει. Αν θέλετε, το πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

Μαγειρεύτηκε στις 24 Μαΐου 2012 από την Luise

 

http://www.radicio.com/%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%AC%CF%83%CF%80%CF%81%CE%B7-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1/

 

 

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *