Κορμός λευκής σοκολάτας με δαμάσκηνα και αμύγδαλα, από την Madame Ginger!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Το νέο γλυκό που θα λιμπίζομαι όλα τα απογεύματα του καλοκαιριού!

Τα καλοκαίρια στο Λουτράκι ήταν νωχελικά. Μετά το πολύωρο τσαλαβούτημα στη θάλασσα, ακολουθούσε μεσημεριανό γεύμα, μια μεγάλη φέτα καρπούζι -το λάτρευε ο παππούς ο Γιάννης- και ύστερα μεσημεριανή σιέστα. “Ας μην κοιμηθείτε, όμως κάντε ησυχία, ο παππούς ξυπνά εύκολα!“, πρόσταζε η γιαγιά και μεις περιμέναμε υπομονετικά. Το απόγευμα, στο μπαλκόνι, οι “μεγάλοι” απολάμβαναν τον καφέ τους αργά, ενώ εμείς πίναμε παγωμένη γκαζόζα. Κάποιες φορές η γιαγιά επιβράβευε τη μεσημεριανή μας αυτοπειθαρχία, με το απόλυτο δροσερό γλυκό: κορμό σοκολάτας.


image

Από τότε μέχρι σήμερα, ο κορμός σοκολάτας με μεταφέρει σε εκείνο το καλοκαιρινό μπαλκόνι του Λουτρακίου, με θέα τον Κορινθιακό. Όμως επειδή δε μου αρέσει να κολλάω στο παρελθόν, δοκίμασα και έναν άλλο κορμό, αυτή τη φορά λευκής σοκολάτας, με δαμάσκηνα SUNSWEET® και αμύγδαλα, στο μπαλκόνι του MG Food Studio και αποφάσισα ότι αυτό είναι το νέο γλυκό που θα λιμπίζομαι όλα τα απογεύματα του καλοκαιριού που έρχεται. Κι ας μη χρειάζεται να κάνω “ησυχία” τα μεσημέρια.

Κορμός λευκής σοκολάτας με δαμάσκηνα και αμύγδαλα

  • Μερίδες: 10-12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 2-3 ώρες
  • Σκεύος: μακρόστενη φόρμα κέικ

Υλικά

  • 250 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 200 γρ. δαμάσκηνα SUNSWEET®, τεμαχισμένα στα 3
  • 100 γρ. αμύγδαλα ψημένα, κοπανισμένα
  • 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive
image

Εκτέλεση

1) Βάζουμε σε ανοξείδωτο μπολ την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς.

2) Σε μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να αφρατέψουν.

3) Με το μίξερ να δουλεύει, ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα κουβερτούρας και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

4) Σπάμε τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια πάνω απ’ το μπολ και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα SUNSWEET® και τα αμύγδαλα.

5) Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, να ενωθούν τα υλικά.

6) Στρώνουμε λαδόκολλα σε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ και μεταφέρουμε το μείγμα του κορμού. Κλείνουμε σφιχτά και βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει.

7) Βγάζουμε τον κορμό από την κατάψυξη και τον αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα. Κόβουμε προσεκτικά σε φέτες και όσο περισσέψει τον φυλάμε στην κατάψυξη μέχρι το επόμενο σερβίρισμα.

https://www.madameginger.com/syntages/glyka/sokolata/kormos-leukis-sokolatas-me-damaskina-kai-amugdala/

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *