Κορμός με άσπρη και μαύρη σοκολάτα, από την Αλίκη και το “Μυρωδιές και νοστιμιές”!

Υλικά

Για το μέρος με την άσπρη σοκολάτα

120 γρ. άσπρη σοκολάτα
120 γρ. μπισκότα τύπου πέτιτ
50 ml. ζαχαρούχο γάλα
50 ml. κρέμα γάλακτος
75 γρ. βούτυρο
30 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κροκάδι

Για το μέρος με την μαύρη σοκολάτα

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ. μπισκοτα πέτιτ
150 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
1 αυγό

Προετοιμασία

Για το άσπρο μέρος

Ζεσταίνετε  το ζαχαρούχο γάλα και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε την άσπρη σοκολάτα και ανακατεύετει μέχρι να λιώσει. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Με ένα μίξερ χτυπάτε το βούτυρο, την ζάχαρη άχνη. Προσθέτετε το κροκάδι και τα χτυπάτε μέχρι να ενωθούν. Προσθέτετε το μείγμα με την σοκολάτα και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά. Περιχύνετε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα. Ανακατεύετε καλά τα μπισκότα και αφήνετε το μείγμα για μία ώρα στο ψυγείο.

Πάνω σε ένα χαρτί ψησίματος φτιάχνετε ένα κύλινδρο 30 εκ. και περίπου μήκος 4,5 εκ. πάχος. Τυλίγετε το γλυκό με την κόλα και το αφήνετε να σφίξει καλά. Μπορείτε να το βάλετε για μία ώρα στο ψυγείο.

Για το μέρος με την μαύρη σοκολάτα

 

Λιώνετε την σοκολάτα και την αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάτε με ένα μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτετε  τα αυγά και τα χτυπάτε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτετε το μείγμα με την λιωμένη σοκολάτα και χτυπάτε καλά όλα τα υλικά. Προσθέτετε τα μπισκότα και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά.

Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για μία ώρα μέχρι  να σφίξει.

Βάζετε το μείγμα σε ένα χαρτί ψησίματος και άπω πάνω τοποθετείται ακόμα ένα. Ανοίγετε με ένα πλάστη το μείγμα για να έχει 30 εκ. μήκος και 15 εκ. πλάτος. Στην μέση τοποθετείτε το άσπρο μέρος. Ενώνετε τις  άκριες από το μαύρο μείγμα γύρο από το άσπρο. Πλάθετε λίγο το γλυκό για να έχει ομοιόμορφο σχήμα. Τυλίγετε το γλυκό και το αφήνετε στο ψυγείο για να σφίξει και να μαλακώσουν τα μπισκότα.

ΣΥΝΤΑΓΗ

 

http://mirodieskainostimies.blogspot.gr/2016/02/blog-post_16.html

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *