VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
Bolero-Biodiet
  • Προετοιμασία: 20 λεπτά
  • Μερίδες: 4
  • Δυσκολία: μέτριο

Υλικά

  • 500 γρ. γάλα φρέσκο
  • 1 δόση βανίλια
  • 160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 6 κρόκοι
  • 20 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 250 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 750 γρ. σαντιγί
  • 2 σφηνάκια ποτό (κουαντρό)
  • 300 γρ. φράουλες

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε το γάλα, την βανίλια και την μισή ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά με ένα σύρμα. Παράλληλα βάλτε τα φύλλα ζελατίνης μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό, έτσι ώστε να μαλακώσουν.
  2. Με ένα σύρμα χτυπήστε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη σε ένα μπολ. Όταν το γάλα βράσει προσθέστε το λίγο-λίγο μέσα στο μίγμα με τους κρόκους, και ανακατέψτε καλά. Ξαναβάλτε το μίγμα στην κατσαρόλα μέχρι να πάρει μια βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά. Στραγγίξτε τα φύλλα ζελατίνης και προσθέστε τα στο ζεστό μίγμα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν.
  3. Περάστε το μίγμα από μια σίτα και ρίξτε το σε ένα μπολ με τριμμένη τη λευκή σοκολάτα.Τοποθετήστε το μπολ σε κρύο μπεν μαρί (μπεν μαρί με νερό και πάγο). Όταν η κρέμα κρυώσει ικανοποιητικά προσθέστε την σαντιγί και το κουαντρό, ανακατέψτε με μια κουτάλα προσεκτικά και γεμίστε τα ποτήρια με την κρέμα που φτιάξατε και φράουλες κομμένες στη μέση. Τοποθετήστε τα ποτήρια στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά η κρέμα και σερβίρετε.

 

 

 

http://www.icookgreek.com/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82/item/%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%86%CF%81%CE%AC%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%82?category_id=278

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *