Οδηγίες

  1. Λιώνουμε το βούτυρο και την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  2. Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά μαζί με την ζάχαρη.
  3. Προσθέτουμε την ζεστή σοκολάτα και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις για να μην ψηθούν τα αυγά.
  4. Τέλος βάζουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει η ζύμη.
  5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά τα φορμάκια μας (4-5 μεταλλικά ή πυρίμαχα)
  6. Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
  7. Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι που ο δακτύλιος από τα γλυκά να χρυσαφίσει.
  8. Προσοχή τα γλυκά μας πρέπει να έχουν κάνει κρούστα αλλά όταν τα κουνάμε πρέπει το εσωτερικό τους να είναι ρευστό.
  9. Επειδή κάθε ψυγείο και φούρνος έχει διαφορετική θερμοκρασία δεν μπορούμε να σας δώσουμε ακριβή χρόνο.
  10. Πριν τα ξεφορμάρουμε τα αφήνουμε 3-4 λεπτά να ξεκουραστούν.
  11. Τα σερβίρουμε ζεστά και προαιρετικά με σάλτσα φρούτων.

https://foodaholics.gr/recipe/lava-keik/