Macaron, ο γλυκός πειρασμός, από το nestlenoiazomai.gr!

Θα χρειαστείς

    • 8 ασπράδα αυγών
    • 450gr ζάχαρη άχνη
    • 50gr ζάχαρη κρυσταλλική
    • 250gr αμύγδαλα αλεσμένα
    • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
    • 1 πρέζα αλάτι
    • χρώματα ζαχαροπλαστικής
    • 250 γρ. κουβερτούρα Nestlé Dessert λευκή
                            Υλικά για τη γέμιση (κρέμα ) :
 
                          250 γρ. κουβερτούρα Nestlé Dessert λευκή
                         100 γρ κρέμα γάλακτος
                         40γρ. βούτυρο

Οδηγίες

Ανακατεύεις την αμυγδαλόψιχα μαζί με την κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνεις τα ασπράδια στο μίξερ μαζί με το αλάτι και το σουρωμένο χυμό λεμονιού και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Μόλις αρχίσει η μαρέγκα να σφίγγει προσθέτεις την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνεις την αμυγδαλόψιχα με την άχνη ζάχαρη, ανακατεύοντας απαλά για να μην ξεφουσκώσει, αν θέλεις να του δώσεις χρώμα, μπορείς να προσθέσεις μερικές σταγόνες ζαχαροπλαστικής. 

Σε ένα ταψί που έχεις στρώσει ένα αντικολλητικό χαρτί τοποθετείς την ζύμη σου με την βοήθεια ενός κορνέ σχηματίζοντας μικρούς δίσκους. Μόλις τελειώσεις τα αφήνεις να σταθούν για να πάρουν καλύτερο σχήμα. Τα ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 ο C για 15 λεπτά, μετά το πρώτο πεντάλεπτο ανοίγεις το φούρνο για να φύγουν οι ατμοί και κλείνεις ξανά. Τα αφήνεις να κρυώσουν και ετοιμάζεις την κρέμα. 

Σε μια κατσαρόλα βράζεις την κρέμα γάλακτος μαζί με το βούτυρο και μόλις βράσει την κατεβάζεις και προσθέτεις την κουβερτούρα Nestlé Dessert λευκή σε κομματάκια, ανακατεύοντας μέχρι να λειώσει η σοκολάτα και την αφήνεις να κρυώσει. 

Όταν κρυώσει η κρέμα παίρνεις το μακαρόν και τοποθετείς λίγη κρέμα και το ενώνεις με το άλλο. Τα τοποθετείς στο ψυγείο και την επόμενη μέρα είναι έτοιμα για κατανάλωση.

Καλή επιτυχία!

 

 

https://www.nestlenoiazomai.gr/content/macaron-%CE%BF-%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *