Μαλακά μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας, από το foodstates.gr!

Μπισκοτένιες, μαλακές, σοκολατένιες απολαύσεις!

Λαχταριστά Μαλακά μπισκότα σοκολάτας με κομματάκια λευκής σοκολάτας!
Μαλακά όσο πρέπει, σοκολατένια όσο τα θέλουμε, απολαυστικά όσο τους αρμόζει!
Κι όμως είναι πανεύκολα και γρήγορα στην εκτέλεση.
Εμείς χρησιμοποιήσαμε λευκή σοκολάτα, μπορείτε όμως να βάλετε και σοκολάτα γάλακτος ή υγείας ή μια ποικιλία από αυτές.
Φτιάξτε και γευτείτε τα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας με οποιαδήποτε αφορμή!

Υλικά:
  • 500 γρ. Αλεύρι για όλες της χρήσεις
  • 30 γρ. Μπεικιν πάουντερ
  • 200 γρ. Ζάχαρη
  • 130 γρ. Βούτυρο αγελάδος
  • 450 γρ. Κουβερτούρα
  • 1/3 κ.γ. Βανιλίνη
  • 4 αυγά
  • 1/2 κ.γ. Αλάτι
  • 110 γρ. Σταγόνες σοκολάτας (υγείας, λευκή ή γαλακτος)
  • 220 γρ. Κουβερτούρα λευκής σοκολάτας (χοντροκομμένη)
Εκτελεση:
1. Λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα(450 γρ.) σε μπεν μαρί.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, ζάχαρη, αλάτι, βανιλίνη.
3. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεικιν.
4. Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας και του βουτύρου στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε έπειτα προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα του αλεύρου και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας.
5. Σκεπάζουμε με σελοφάν και τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 40-50 λεπτά.
6. Βγάζουμε το μείγμα απο το ψυγείο. Σχηματίζουμε μπαλάκια με τα χέρια μας και τα τοποθετούμε επάνω σε ταψιά όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα με απόσταση το ένα απο το άλλο διότι θα φουσκώσουν. Τα πιέζουμε με την παλάμη του χεριού μας λίγο ώστε να γίνουν φλατ οχι τελείως. Τοποθετούμε
μερικά κομμάτια λευκής κουβερτούρας επάνω απο κάθε μπαλάκι φλατ.
7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10-12 λεπτά. Έπειτα τα βγάζουμε, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε!

Καλη επιτυχια! 

http://www.foodstates.gr/2016/05/blog-post_80.html

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *