Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Γλυκά μύρτιλα σε συνδυασμό με τη βελούδινη γεύση της λευκής σοκολάτας. Η γεύση αυτών των δυο συστατικών μαζί, μπορεί να σε στείλει “βόλτα” στον έβδομο ουρανό. Τα μαλακά μπισκότα χωρίς γλουτένη είναι πανεύκολα να γίνουν, χρειάζονται πολύ λίγο ψήσιμο (μόλις 12 λεπτά) και το ιδανικό σερβίρισμα είναι τα βγάλετε ζεστά από το φούρνο και να τα λούσετε με την κρέμα της λευκής σοκολάτας να είναι αρκετά δροσερή (από το ψυγείο).

gluten free blueberry cookies 4

ΥΛΙΚΑ:

-2 αυγά

-1 κούπα ζάχαρη

-2 κούπες αλεύρι χωρίς γλουτένη

-1/2 κούπα λιωμένο βούτυρο

-1 κ.γ. baking powder χωρίς γλουτένη

-1/8 κ.γ. μαγειρική σόδα

-1/4 tsp αλάτι

-2 κ.γ. μαρμελάδα μύρτιλου

-120gr φρέσκα μύρτιλα

-250ml κρέμα γάλακτος

-150gr λευκή σοκολάτα

Gluten free blueberry cookies 3

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για τα μαλακά μπισκότα:

Χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα.

Προσθέστε το αλεύρι, το baking powder και αναμείξτε καλά.

Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί μια παχιά ζύμη.

Προσθέστε στη ζύμη τη μαρμελάδα μύρτιλου και ανακατέψτε ελαφρά.

Φτιάξτε τα μπισκότα στο μέγεθος που επιθυμείτε.

Τοποθετήστε τα μπισκότα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε στους 175 βαθμούς για 12 λεπτά.

Αφήστε τα να κρυώσουν για λίγο και αφαιρέστε τα απο το ταψί.

 

Για την κρέμα:

Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με σύρμα ή μίξερ για 2-3 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε καλά για να δημιουργήσετε την κρέμα.

Τοποθετήστε την κρέμα επάνω στα μπισκότα λίγο πριν τα σερβίρετε και διακοσμήστε με μερικά μύρτιλα από πάνω.

 

Δείτε το video:

https://youtu.be/AdJWgP7IufY?t=3

 

http://exceptionalcooking.com/el/%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B1-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CF%8D%CF%81/

 

Gluten Free Blueberry Cookies with White Chocolate Cream (+VIDEO)

Sweet blueberries with a velvet white chocolate cream. A combination that will send you up in the 7th sky. These gluten free cookies can be also be served with the cream right our of the fridge or you can even store the cream in the freezer and top the cookies using an ice cream scoop.

gluten free blueberry cookies 4

INGREDIENTS:

-2 eggs

-1 cup caster sugar

-2 cups gluten free flour

-1/2 cup melted butter

-1 tsp gluten free baking powder

-1/8 tsp baking soda

-1/4 tsp salt

-2 tsp blueberry jam

-120gr fresh blueberries

-250ml heavy cream

-150gr melted white chocolate

 

 

 

INSTRUCTIONS

For the cookies:

Beat the eggs and add the sugar. Beat until creamy.

Add the flour, the baking powder, the salt and the baking soda.

Add the melted butter, mix altogether and combine well.

Add the blueberry jam and soflty blend it in the dough.

Create the cookies with the dough.

Use baking paper and bake the cookies on tray for 12 minutes at 175C.

Leave the cookies to cool.

 

For the cream:

Melt the white chocolate in a bain marie.

Beat the heavy cream for 2-3 minutes (just until it hardens a bit).

Combine with the white chocolate.

Top the cookies with the cream and decorate with the fresh blueberries.

 

 

Watch the video:

https://youtu.be/AdJWgP7IufY?t=3

http://exceptionalcooking.com/gluten-free-blueberry-cookies-white-chocolate-cream/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *